Rasel sa 41 poenom "izrešetao" Igokeu – Nakićev dabl-dabl

Košarkaši Mornara iz Bara su rezultatom 91:83 pobedili Igokeu u 1. kolu ABA lige.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Nikola Vuruna/ABA
Foto: Nikola Vuruna/ABA

Deron "Debeljko" Rasel ubacio je čak 41 poen svom debiju za Mornar (uz po 6 skokova i asistencija) i nosio ekipu do prve pobede u šampionatu, dok je Vladimir Mihailović postigao 28.

U redovima Igokee, Mario Nakić je bio najefikasniji sa 16 poena i 10 skokova, bivši as Partizana Nikola Tanasković imao je 15 i 9, a Brajan Kraford 13 poena i 13 asistencija.

Što se same utakmice tiče, bila je izuzetno interesantna i turbulentna sa mnogo promena vođstva, a gosti iz Bara su prvu četvrtinu dobili tesnim rezultatom 21:19, iako su gubili na početku poslednjeg minuta.

Kraford, Delalić i Nakić prave seriju već na startu druge četvrtine i za tren oka se sve promenilo pa je Igokea stigla do velike prednosti 40:27, ali su Barani uspeli da smanje razliku i da na poluvreme odu sa 47:37 i zaostatkom od 10 poena.

Drugo poluvreme je više proteklo u znaku Mornara koji je u trećoj četvrtini uspeo da smanji zaostatak na 6 poena zahvaljujući sjajnom Deronu Raselu, da bi četvrti kvartal u potpunosti pripao njima.

Barani su ubacili čak 31 poen u finalnom periodu, dok je Igokea postigla 17 i Mornar rezultatom 91:83 dolazi do prve pobede u ABA Ligi ove sezone posle zaista spektakularne partije.

ABA liga, 1. kolo:

petak
Zadar – Studentski centar 96:67

subota

Igokea – Mornar 83:91
Crvena zvezda – MZT

nedelja

Cibona – Partizan
Budućnost – Split
Cedevita Olimpija – Borac

ponedeljak

MP – Mega

Пласман обезедио SofaScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.