"Obradović je jedan od najvećih košarkaških umova"

Košarkaš Tofaša, Tajler Enis, govorio je o mandatu u Fenerbahčeu, kao i iskustvu koje brat Dilan nosi iz Beograda.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srđan Stevanović/Starsport
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nekadašnji NBA plejmejker, otisnuo se u Evropu posle mandata u Los Anđeles Lejkersima.

Prva stanica na Starom kontinentu bio mu je Fenerbahče, a na mestu trenera u turskom klubu dočekao ga je Željko Obradović.

"Nisam bio dugo sa Obradovićem jer sam se povredio. Ali moram priznati, Željko je jedan od najboljih košarkaških umova koje sam ikada video, uključujući i trenere u NBA. Od svakog igrača zahteva mnogo i zna kako da izvuče najbolje. To je sigurno ključ njegovog uspeha. Mnogo sam naučio za kratko vreme sa njim, žao mi je što nismo duže radili zajedno. To mi ostavlja gorak ukus u ustima, jer se te sezone Fener plasirao na Fajnal for Evrolige i nije uspeo da pobedi. Možda sam ja mogao da budem deo slagalice koji im je bio potreban za titulu,“ rekao je Enis za Mozzart sport o srpskom stručnjaku.

Njegov brat, Dilan Enis, igrao je svojvremeno za Crvenu zvezdu.

"Nikada nisam bio u Srbiji. Ali mnogo smo pričali o njegovim nastupima u ovoj zemlji. Gledao sam utakmice kada je bio u Crvenoj zvezdi čak i kada sam bio u NBA i vremenske zone su bile drugačije. Sa velikom strašću mi je pričao o toj paklenoj atmosferi u dvorani. Uživao sam gledajući video snimke i utakmice sa tim divnim trenucima u kojima bi svaki košarkaš uživao. Dilan je imao veliku ljubav prema Crvenoj zvezdi, ali nakon što je otišao fokusirao se na Španiju i proveo nekoliko godina u ACB ligi."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu