"Srpski običaj da se čestita plasman u LŠ nas je poremetio"

Perspektivni stručnjak FMP-a, Nenad Stefanović, prokomentarisao je duel njegovog tima protiv Opave.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

"Panteri" su polufinalu kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu šampiona savladali Opavu i tako zakazali duel sa Baken Bersima.

Trener tima iz Železnika istakao je kako su njegove izabranike čestitke na plasmanu u FIBA LŠ pomalo poremetile.

"Čestitke igračima. Nije bilo lako. Kad smo Breogan prošli, po starom dobrom srpskom običaju svi su čestitali plasman u Ligu šampiona i to nas je malo poremetlio. Protivnik nije imao šta da izgubi. Bilo je dosta promena odbrane, nismo uspeli da pripremimo sve što smo zamislili ovih par dana. Još se svi tražimo. Zasluženo smo slavili, sada da se pripremimo dobro i pokušamo da pobedimo još jednom."

Talentovani strateg smatra da su dobro odrađene pripreme zaslužne za dva vezana trijumfa.

"Kada kreneš pripreme prvog avgusta, svi bi rekli vidi ovog ludaka, što tako rano? Imali smo jake pripreme, proveli veliki broj sati u sali i došli do nivoa da dobijemo dve utakmice u trećoj četvrtini. Danas je bilo bitno što smo poluvreme zatvorili dobro. Zadovoljan sam što smo na vreme prelomili utakmicu.”

Fantastične sekvence Trenta Frejzera "slomile" su otpor Opave.

"Mlad momak, dolazi sa koledža, imamo dobar odnos. Prvi put se sudara sa ovakvom košarkom. Najviše zbog njega smo igrali osam prijateljskih. Napreduje iz dana u dan i mislim da može još bolje. Ovoliko asistencija nije imao tokom čitave karijere na koledžu."

Američki plejmejker pokazao se kao prava zamena za Brajsa Džonsa.

"Udvajali su ga gotovo na centru u prvom poluvremenu. Tražili smo da bude agresivniji u drugom. Najagresivniji sam prema plejmejkerima, najviše očekujem kod njih. Slično kao sa Brajsom, bombardujemo ga informacijama i u nekom momentu može da pukne, ali se večeras dobro snašao. Tokom koledža je više igrao beka, biće mu potrebno vremena, ali zadovoljni smo.”

Stefanović je u par navrata bio izuzetno ljut na svoje izabranike.

"Ako nešto može da me iznervira je to kada se ne zagradi na slobodnim bacanjima. Iznervirala me tehnička i nezagrađivanje. Vodili smo 10 razlike i pokupili su bacanje za koš i faul, Opet, mladi su momci. Na Manojloviću, Šaranoviću, Vujičiću se videlo, hteli su da doprinesu bez Valnsikasa.”

Otkrio je na kraju i status litvanskog košarkaša.

"Privatni problemi su u pitanju. Trebalo bi da bude u konkurenciji za nedelju – 50-50 je," podvukao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.