Janis namešta ruku za Evrobasket VIDEO

Janis Adetokumbo u subotu je pričao za grčke medije povodom Evrobasketu, a malo pre toga je i odradio trening na kom je bio šuterski raspoložen.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/KAMIL KRZACZYNSKI
EPA-EFE/KAMIL KRZACZYNSKI

Jedan od najboljih košarkaša današnjice nalazi se pod velikim pritiskom jer ga u dosadašnjem delu karijere prati to da nije u stanju da košarku sa NBA parketa prenese na evropsko tlo.

Najveći razlog za to je što je limitiran šuter, ali u poslednjih nekoliko godina napredovao je – kako u šutu sa poludistance, tako i u šutu za tri poena.

To potvrđuje i video snimak sa treninga na kom grčki košarkaš pogađa sedam trojki zaredom.

Adetokumbo je pričao za medije posle šuterskog treninga i bio je potpuno iskren kada su ga pitali da li je Grčka spremna za medalju.

"Sudeći po poslednjem treningu, mi još uvek nismo spremni za medalju, ali imamo svoje šanse. Nema veze šta ko od nas očekuje već šta mi očekujemo od nas. Grčka nije igrala ni četvrtfinale, pa nismo baš spremni ni za titule ni za medalje. Moramo prvo da izgradimo hemiju i dobru atmosferu tako da idemo da damo sve odn sebe. Mi moramo da budemo bolji i to je realan cilj, adaptiraću se na sve što timu treba, a trener Itudis je čovek koji ovde radi sjajan posao i motiviše nas da budemo najbolji što možemo", rekao je Janis.

Evrobasket igra se od 1. do 18. septembra, a Grčka je u grupi sa Italijom, Hrvatskom, Ukrajinom, Estonijom i Velikom Britanijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.