Šamar za bledu Srbiju u Letoniji

Košarkaši Letonije su rezultatom 66:59 pobedili Srbiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo: FIBA
Photo: FIBA

Kvalifikacije za Mundobasket - 5. kolo
Letonija – Srbija 66:59 (13:12, 12:19, 21:7, 20:21)
Hala: Arena Riga
Sudije: Antonio Konde (Španija), Lorenco Baldini (Italija), Ventsislav Velikov (Bugarska)

Srbija je u prvom meču odigranom u Beogradu pobedila Letoniju posle velike drame rezultatom 101:100.

U Rigi nisu izabranici Svetislava Pešića bili toliko uspešni i upisali su poraz, zahvaljujući veoma lošoj igri u drugom poluvremenu.

Košarkaška reprezentacija Srbije je malo zakomplikovala stvari u daljem toku kvalifikacija zbog ovog poraza u Letoniji, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da je Srbija u prvom poluvremenu bila bolji protivnik.

Odlično je tada igrao plejmejker Aleksa Avramović, pošto je plejmejker Partizana maltene nosio igru Srbije sa 16 postignutih poena od ukupno 31 poena koliko je Srbija postigla u tom delu meča.

Letonci su meč otvorili sa sedam vezanih poena, ali je Srbija odgovorila trojkama Avramovića i doskorašnjeg asa Crvene zvezde Dejana Davidovca. Čudan tempo smo gledali tada i deonica je završena vođstvom Letonije 13:12.

Srbija je pronašla kakav-takav put ka košu. Petrušev nije imao poene, ali je imao 8 skokova koji su Jaramaz, Avramović, Marinković i ostali koristili da se dođe do lakših poena, a onda je u finišu deonice došla prva loša vest, kada se povredio Marko Jagodić Kuridža.

Malo ko je mogao da nasluti šta će se desiti u nastavku. Za čitavu treću četvrtinu su reprezentativci Srbije ubacili 7 poena. Nije išlo ni Bobana Marjanovića, ni Filipa Petruševa, ni Vanju Marinkovića, a i treba istaći da niko nije mogao da veže dva slobodna bacanja već su svi bili polovični.

Srbija je mogla do +11 u jednom momentu, ali je kontra stala i momentum je gotovo nestao pa su usledile neke brze trojke.

Bertans, Lomaž, Kuruc... Nizali su se poeni letonskih šutera koji sa 46:38 završavaju treću deonicu. U poslednjih 10 minuta, Srbija nije mnogo promenila. Odmah an startu smo videli dve nesportske, po jednu na obe strane, ali ni to nije podiglo igru izabranika Svetislava Pešića.

Na kraju, poraz prihvatljivom razlikom, ali poraz koji će boleti i koji može poslužiti kao šamar za otrežnjenje, 66:59 je bio konačni rezultat uz 16 poena Avramovića, 12 Marinkovića i 9 Davidovca.

Na drugoj strani, 13 poena je imao Kuruc, a po 10 Kavars i Gražulis, dok je Bertans ubacio 8.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu