Zvezda u "Stožicama" juri finale ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se od subote u Ljubljani, gde ih u ponedeljak očekuje drugi meč polufinalne serije regionalne lige sa ekipom Cedevita Olimpija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: ABA liga/Ivica Veselinov
Foto: ABA liga/Ivica Veselinov

Meč broj dva u ovoj seriji igra se u dvorani Stožice od 18.30 časova, a eventualnom pobedom u ponedeljak, ekipa Crvene zvezde plasirala bi se u finale nakon uvodnog trijumfa u hali Aleksandar Nikolić u četvrtak rezultatom 93:82.

Pred 6.500 gledalaca u prvom meču ove serije odličnu utakmicu odigrao je praktično ceo tim predvođen Lukom Mitrovićem i Nikolom Kalinićem.

Sledi druga utakmica u kojoj će prednost domaćeg terena imati ekipa Cedevita Olimpije, ali nema sumnje da će kao i mnogo puta do sada ekipa Crvene zvezde imati veliku podršku u Ljubljani.

Ovo će biti osmi meč dva kluba od kada je slovenački fuzijom klub preseljen iz Zagreba u Ljubljanu 2019. i igra pod nazivom Cedevita Olimpija.

Trenutni skor je 6-1 za crveno-bele koji su u poslednjem meču u Sloveniji u dramatičnoj završnici slavili 83:82.

"Očekuje nas drugi meč ove polufinalne serije, i apsolutno smo svesni velikog iskustva i kvaliteta koji poseduje ekipa Cedevita Olimpije. Imaju ozbiljan napadački potencijal i dosta igrača sa puno poena u rukama. Mi svakako moramo da budemo na drugoj utakmici u Ljubljani bolji u određenim segmentima igre u odnosu na prvi meč u Beogradu. Igrači Cedevita Olimpije kao domaćini imaće i podršku navijača u Ljubljani, a na nama je da u takvom ambijentu budemo spremni da naša energija, koncentracija i odgovornost u igri budu na adekvatnom nivou kako bi odigrali dobru utakmicu u ponedeljak", rekao je trener Dejan Radonjić.

"Znamo da nas čeka teška utakmica protiv motivisanog rivala koji ima svoj kvalitet i nemalo iskustvo. Igraju pred svojim navijačima, na svom terenu i sigurno će želeti da vrate seriju u Beograd. Pored dodatne energije koju će im dati podrška sa tribina, Cedevita Olimpija je ekipa koja u svojim redovima ima izvanredne individualce i napadače koji svakome mogu da ubace kada su u dobrom ritmu puno poena. Mi želimo da odigramo čvrsto u odbrani, da se borimo za svaku loptu i da odgovorimo na energiju i agresivnu igru domaćina. Pozivam i naše navijače da dođu i pruže nam podršku u ponedeljak uveče u Ljubljani, kao što su to činili i na utakmicama u Ljubljani i Novom Mestu prethodnih sezona, jer se zna da imamo veliki broj naših navijača u Sloveniji", rekao je košarkaš Ognjen Dobrić.

U zavisnosti od ishoda druge polufinalne utakmice u Ljubljani, ali i ishoda druge serije biće i poznato kada se igraju eventualni naredni mečevi (majstorice ili start finalne serije).

U drugoj polufinalnoj seriji igraju Partizan i Budućnost. Podgoričani su u nedelju trojkom u poslednjim sekundama meča izborili "majstoricu" koja će se igrati u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu