Obradović: To je nemoguće, ali se opet desilo VIDEO

Trener Partizana Željko Obradović kritikovao je odbranu svog tima u samoj završnici utakmice protiv Budućnosti u Podgorici.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI
Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

Micov srušio Partizan – Budućnost izborila "majstoricu"!

Crno-beli su u "Morači" poraženi rezultatom 72:71 pogođenom trojkom Vladimira Micova tri sekunde pre kraja i tako je polufinalna serija ABA lige izjednačena na 1:1 i igraće se odlučujući, treći meč u Beogradu.

"Zaslužena pobeda Budućnost koja je kontrolisala dešavanja na parketu, imala je dvocifrenu prednost. Uspeli smo uz veliki broj grešaka u napadu, uz veliki broj promašenih slobodnih bacanja da se vratimo u meč, imali smo priliku da stignemo do pobede, ali smo katastrofalno odigrali odbranu i konfuzno ovaj poslednji aut. Rekao sam posle prve utakmice da je ovo plej-of, da je nebitno da li je 1,11 ili 21 poen razlike. Ponovo nas čekaju analize i sve ono što je potrebno da se uradi", rekao je Obradović.

Potom je upitan za loše izvođenje slobodnih bacanja.

"To je bilo važno u prvom poluvremenu, ali smo se vratili i pored toga. Veliko je pitanje zašto igrač promašuju toliko bacanja. To je mentalitet, priprema, da dođeš da igraš utakmicu, da treniraš košarku. To je previše za bilo koju utakmicu, a kamoli u plej-ofu".

Kevin Panter je utakmicu završio bez ijednog postignutog poena.

"On je igrač koji je jako bitan za nas, ali i bez njegovog učinka smo došli u situaciju da branimo zadnji napad i da pobedimo. To znači da ne radimo dovoljno...U pitanju su detalji koje jedan tim koji pretenduje da bude ozbiljan mora da shvati. Moramo da shvatimo da na dva razlike, nemoguće je da se dođe do šuta za tri poena. To je nemoguće. Ali, to se ovom timu dešava opet. Ništa ne može preko noći da se promeni",
zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.