Mitrović: Igranje za Zvezdu nosi pritisak

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović bio je u fokusu Jutjub kanala Evrolige.

MTIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport
Srdjan Stevanovic/Starsport

On je pričao o tome šta ovaj sport znači za ljude u Srbiji, kao i pritisku koji sa sobom nosi dres crveno-belih.

"Košarka je u Srbiji kao religija. Imamo veliku košarkašku istoriju ovde i mislim da je veoma važno za državu da bude deo Evrolige, kao i za Evroligu da ima tim iz ove zemlje. Za nas je velika obaveza to što predstavljamo klub, ali i čitavu naciju u košarkaškom svetu", rekao je Mitrović i dodao:

"Igranje za ovaj tim sa velikom istorijom uvek nosi pritisak i morate da znate kako da se sa njim nosite. Moj put u profesionalnoj košarci je počeo ovde, gde sam odrastao i proveo pet divnih godina nastupajući za Crvenu zvezdu. Dobar je osećaj ponovo biti kraj tih ljudi."

Mitrović ističe da Zvezda ide korak po korak u elitnom takmičenju.

"Igranje ovde i na ovom nivou uvek zahteva da se nosite sa pritiskom. Ako ne možete to da izdržite niste spremni za ovaj nivo. Evroliga napreduje iz godine u godinu, tu su sjajni timovi sa većim budžetima od našeg i mi smo samo zadovoljni što imamo priliku da se takmičimo sa njima, ali smo i gladni plej-ofa. Osetili smo jednom šta znači biti tu, ali znamo koliko je potrebno da bi se dotle stiglo. Tako da, idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu i videćemo za šta će to biti dovoljno", istakao je krilni centar Zvezde.

Zvezda je trenutno 12. u Evroligi sa skorom 5-8, a naredni duel igra protiv trećeplasiranog Olimpijakosa (9-4) u četvrtak od 19.00 u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.