"Imaju više iskustva u Evroligi, nego svi mi zajedno u ABA ligi"

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović rekao je da je Budućnost apsolutni favorit u predstojećem meču ABA lige.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: ABA league/FMP
Foto: ABA league/FMP

On je dodao da od svog tima može samo da traži da bude motivisan, hrabar i borben.

"Na našu žalost, raspored nam je takav da u samom startu imamo najteže moguće protivnike, a jedna od njih je upravo protiv Budućnosti, koja u svom sastavu ima igrače sa većim iskustvom igranja u Evroligi, nego što svi mi zajedno imamo u ABA ligi", rekao je Stefanović.

"Jasno je da su oni apsolutni favoriti u ovom susretu", istakao je on.

Košarkaši FMP-a novu sezonu u ABA ligi počinju sutra gostovanjem Budućnosti u Podgorici.

"Mi kao jedan potpuno nov i mlad tim možemo samo da tražimo da on bude uvek maksimalno motivisan, hrabar i borben i to su konstante na kojima ćemo insistirati tokom cele sezone. U ovim utakmicama smo totalno rasterećeni, bez ikakvog pritiska, sa željom da napredujemo igrajući sa najboljima", rekao je trener FMP-a.

Košarkaš FMP-a Marko Radonjić naveo je da klub iz Železnika u novu sezonu ulazi sa potpuno novim timom u odnosu na proslu i sa novim trenerom.

"Očekuje nas veoma težak i zahtevan meč na gostujućem terenu sa ekipom Budućnosti koja važi za jednog od favorita za osvajanje ABA lige. Ekipa Budućnosti je sastavljena od dosta kvalitetnih i iskusnih igrača i znamo da nam neće biti lako u Podgorici", rekao je Radonjić.

"Na nama je da se što bolje fizički pripremimo i pokušamo da iskoristimo naše prednosti u odnosu na njih i dodjemo da pozitivnog rezultata i veoma važne pobede koja bi nam dosta značila u nastavku prvenstva", dodao je on.

Utakmica Budućnost – FMP igra se u nedelju od 19.00 u "Morači".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.