Radonjić: Neophodno je da napravimo mnogo promena, znam da to nije dobro

Burno je bilo proteklih dana na Malom Kalemegdanu na koji su stigli Ivanović i Mitrović, ali tu prelazni rok ne staje.

Izvor: B92
Podeli
Marko Djokovic/Starsport
Marko Djokovic/Starsport

Pominje se odlazak Voldena i prelazak u stručni štab Marka Simonovića, a kao potencijalna pojačanja navode se Jović i Avramović.

Strateg crveno-belih Dejan Radonjić govorio je o formiranju tima za narednu sezonu.

"Kao sto sam rekao, proces formiranja ekipe je u toku. Razmatramo sve opcije i tražimo najbolja moguća rešenja. Ne mogu da budem zadovoljan činjenicom da je neophodno da napravimo mnogo promena. Znam da to nije dobro. Ali, učinićemo sve da prevaziđemo te okolnosti i pređemo granice realnog. A, realno je da u Evroligi budemo bolji nego prošle sezone i postavimo sistem koji će iz godine u godinu garantovati iskorak", izjavio je za Sportski Žurnal.

Osvrnuo se na nova pojačanja.

"Radi se o igračima za koje verujem da će pomoći Crvenoj zvezdi da ostvari ciljeve u dugoročnom periodu. Proteklih godina, kroz našu saradnju, imao sam priliku da se uverim u njihove igračke i ljudske kvalitete, sto je znatno olakšalo proces odlučivanja", poručio je.

Kako kaže, o Mitroviću ne treba trošiti puno reči.

"Kao igrač koji se afirmisao u Crvenoj zvezdi i sa njom za pet godina osvojio 10 trofeja, on odlično poznajem sistem na kome insistiram, očekivanja i ambijent. Što ce nam sigurno mnogo značiti", rekao je Radonjić.

Sa Ivanovićem je već imao priliku da sarađuje i to pre 10 godina u Budućnosti.

"Ivanović poseduje veliko iskustvo u Evropi i ABA ligi. Igrajući dugo na visokom nivou pokazao je da ima ono što nam je potrebno, kao i da je spreman da odgovori na velike izazove koji su pred nama. Kod njega sam prepoznao veliki motiv i želju, što se poklapa sa ambicijama Crvene zvezde", zaključio je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.