"Neki članovi se bore za život, svaka priča o košarci je besmislena” VIDEO

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević pred utakmicu 5. kola Evrokupa protiv Budućnosti je govorio o teškom momentu u kom se našao tim iz Bara.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Djordje Kostic / STARSPORT
Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Naime, Mornar ima veliki broj igrača zaraženih koronavirusom, ali za sada ima dovoljan broj raspoloživih košarkaša, pa zadovoljava zdravstveni protokol.

Međutim, za pripremu meča je Pavićeviću teško da govori, jer je za sve zaposlene u klubu dosta emotivna situacija.

Takvo je i bilo njegovo izlaganje pred duel koji je zakazan za sredu od 19 časova.

“Moram da kažem da mi je, pre svega iz porodičnih razloga, a ni kao treneru, u ovom trenutku mi nije lako da govorim o košarci. Nažalost, situacija je da ne kažem alarmantna, ali nije dobra uopšte. Kao trener, ne mogu da razmišljam o pripremi utakmice, nego brojim koliko igrača imam na treningu i ko će sledeći biti pozitivan", rekao je Pavićević i dodao:

"Teško je nešto reći o utakmici. Budućnost je apsolutni favorit, ima sjajan tim, igraju odlično. Do pre sedam dana i mi smo izgledali odlično i sećate se, bio sam ponosan igrama koje smo pružali, ali viša sila nas je dovela u situaciju u kojoj smo se našli. Ni malo nije lako. Još uvek ne znamo u kom sastavu ćemo nastupiti u sredu. Za sada sigurno bez četvorice glavnih igrača. Nadamo se da će se na tome završiti, da ćemo se vratiti normalnom radu, ali... To 'ali' je veoma naglašeno”.

Nastavio je gotovo u dahu i izneo pitanje zbog čega se sada uopšte igra košarka.

“Iskreno da vam kažem, sve ovo pomalo gubi smisao. Jer, pitanje je za šta se igra. Za publiku se ne igra, jer je nema. Što se sporta tiča i to ponestaje. Bojim se da će na kraju najbolja ekipa biti ona koja bude imala sreće sa koronavirusom. Ko bude zdraviji, može da računa na uspeh. Ovo nije kritika, svi smo želeli ovo i svi smo u istoj situaciji. Ali, kada se sretnete sa ovom situacijom u kojoj se neki članovi bore za život, svaka priča o košarci je besmislena”, podvukao je Pavićević gotovo zaplakavši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.