Šćepanović: Život te uvek nagradi za poštenje

Trener košarkaša Partizana bio je zadovoljan zalaganjem i izdanjem svojih izabranika u pobedi nad Cedevita Olimpijom u 4. kolu ABA lige.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Partizan "izrešetao" Cedevitu za drugu pobedu u ABA ligi


Crno-beli su sa 86:77 savladali goste iz Ljubljane i sada imaju skor 2-2 u regionalnom takmičenju.

"Čestitao bih igračima na pokazanom karakteru u ovom teškom vremenu kada ne ide sve kako treba. Opet su pokazali karakter i kada svi daju ono što treba za tim, na kraju pobede. Hiljadu puta sam rekao da ovaj tim može da pobeđuje jedino kao tim. To su i pokazali velikim srcem i kvalitetom. Na kraju krajeva, kada imate ovoliki broj skokova u napadu, to znači da ste igrali kao tim. Bez dva mnogo, mnogo bitna igrača, u skraćenoj rotaciji, svi su odgovorili na pravi način, bez sujete i ega. Dali su sve što su mogli da pobede jednog protivnika koji je u ovom momentu možda bolji od nas, ali ne pobeđuje uvek bolji. Partizan uvek ide na pobedi i tako će uvek biti, kakva god situacija da bude", rekao je Šćepanović posle meča.

Koliko je Partizanu lakše posle ove pobede?

"Uvek je mnogo bolje kada se pobedi, nego kada se izgubi. Sport se sastoji od pobeda i poraza. Ja, da ovaj posao doživljavam kao smrtnu kaznu, ne bih ga ni radio. U ovom poslu sam praktično ceo živo, znam da se nosim sa tim i taj mentalitet pokušavam da prenesem na igračima. Nećemo da doživljavamo kao pitanje života ili smrti da li je pobeda ili nije. Ne može uvek da se pobedi, nekad krene bolje, nekad lošije. Treba vremena, ne samo za Partizan, nego i za mnoge ekipe. Videli ste rezultate i danas drugih ekipa, pratite Evroligu i Evrokup, nije jednostavno da se penje forma u ovim uslovima, bez publike, nije lako".

Potom je Šćepanović upitan da prokomentariše važan pogodak Dangubića u finišu.

"Nije bila trojka, bila je dvojka. Od kada je momak došao, od prvog dana je pošten, dobro radi, poštuje saigrače i njega igra nagradi. To pokušavam da objasnim igračima ako si pošten u životu, uvek ti se vrati. U sportu kada si pošten, kada daješ sve od sebe, nemaš sujetu, vratiš se umesto saigrača posle njegove izgubljene lopte, vrati ti igra. Dangubiću iz utakmice u utakmicu i igra i život vraćaju za njegovo poštenje, i sportsko i ljudsko", zaključio je Šćepanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.