Kešelj o Odžu: Ova velika tragedija je opomena za sve

Marko Kešelj, bivši košarkaški reprezentativac Srbije, rekao je da je smrt Majkl Odža opomena da su zdravlje i oporavak sportista najvažniji.

PTIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nigerijski centar iznenada je preminuo pre tri dana od posledica infarkta.

Odžo je bio teški rekonvalescent koji je preležao Kovid-19 i u trenutku kada je trenirao nije imao dozvolu od zdravstvene ustanova da se vrati punom treningu.

"Povodom tragičnog gubitka našeg doskorašnjeg saigrača, čiji prerani odlazak je svima nama koji smo sa njim delili najlepše sportske momente i uspehe jako emotivno pao, tražio sam da budem upoznat sa njegovim medicinskim dosijeom koji je bio redovno rađen za vreme dok je bio igrač KKCZ i povodom saznanja da je bolovao od virusa Kovid-19 neposredno po napuštanju KKCZ", napisao je Kešelj na Tviteru i dodao:

"Obdukcijski nalaz će pokazati tačan uzrok smrti, ali nama ova velika tragedija ostaje opomomena da je zdravlje i oporavak sportista važniji od bilo kakvog prevremenog vraćanja trenažnom procesu. U vremenima teških zdravstvenih izazova sa kojima smo svi suočeni, poštovanje procedure oporavka mora biti apsolutni prioritet".

Kešelj je istakao i kako se moraju detaljno ispitati sve okolnosti pod kojima se tragedija dogodila kako bi se u budućnosti sprečio ovakav epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.