Pešić više nije trener Barselone!

Srpski košarkaški trener Svetislav Pešić i Barselona dogovorili su se o sporazumnom raskidu ugovora.

LNIzvor: B92
Podeli

Odmah nakon poraza u finalu, Pešić je najavio blistavu narednu sezonu Barselone, iako je tada već znao da on neće biti taj koji će je voditi.

Pešić je imao važeći ugovor do 2021. godine, ali ga neće odraditi do kraja.

Barselona je u utorak izgubila finale Endesa lige pošto je od njih posle neizvesne završnice bila bolja Baskonija.

Ovo je bio Pešićev drugi mandat u Barsi, tokom kojeg je za dve i po godine osvojio dva Kupa kralja.

Njegov tim je u poslednje dve sezone povratio sjaj u Evroligi, a tokom minule, poništene sezone imao je 22 pobede i šest poraza, što je bilo dovoljno za deobu drugog mesta.

Kari je tokom oba mandata u Kataloniji vodio ekipu na 322 zvanična meča, na kojima je pobedio 235, te osvojio jednu Evroligu (2003), dva domaća šampionata (2003. i 2004) i tri Kupa, (2003, 2018. i 2019).

"Pre nego što smo počeli završnu fazu Endesa lige u Valensiji, dogovorio sam se sa klubom da će mi ovo biti poslednja sezona na mestu trenera jer je moj posao završen i vreme je bilo da nekom drugom dam šansu da preuzme moju ulogu. Ponosan sam na svoj rad i rad igrača tokom ovih sezona i uvek ću biti Barsi na usluzi. Zahvalio bih se svim navijačima i upravi na podršci i želim Barsi mnogo uspeha", naveo je Pešić u oproštajnoj poruci.

Ovakav rasplet mogao bi da znači da će Šarunas Jasikevičus konačno napustiti Žalgiris i preći u Barselonu, koja je par sezona unazad izuzetno zainteresovana za njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu