Ante Tomić: U finalu nam se dogodilo najgore

Kapiten Barselone Ante Tomić rekao je da su saigrači i on teško podneli poraz od Baskonije u finalu španskog prvenstva.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/JIM HOLLANDER
Foto: EPA-EFE/JIM HOLLANDER

Tomić je u Španiji od 2010, pre Barselone igrao je za Real Madrid, ali je osvojio samo jednu titulu – 2014. sa Kataloncima.

Košarkaši Baskonije su novi šampioni Španije, pošto su pobedili Barselonu sa 69:67 u finalu završnog turnira u Valensiji.

"Znali smo da se u ovakvom formatu, s jednom utakmicom u finalu, može bilo šta da se dogodi. A dogodilo nam se upravo ono najgore. Izgubili smo finale u poslednjim sekundama. Bio je to težak udarac", izjavio je Tomić, prenosi Hina.

Porazom od Baskonije nastavio se Barselonin post u španskom prvenstvu u kojem je poslednji put slavila 2014. godine.

"Nakon dobro odigranog turnira, u ovom susretu nismo bili uspešni u napadu. Postignutih svega 67 poena dovoljno govori. Uputili smo puno isforsiranih i prebrzih šuteva. Baskoniji čestitam na pobedi i tituli. Nama ostaje samo to drugo mesto", dodao je Tomić.

Očekivanja u klubu uoči sezone bila su velika posebno nakon dovodjenja Nikole Mirotića iz NBA lige, ali Katalonci su ostali bez ijednog trofeja.

U španskom Superkupu ih je pobedio Real Madrid, u Kupu ih je u četvrtfinalu izbacila Valensija, dok je Evroliga otkazana zbog pandemije korona virusa.

"Razočarani smo i jako tužni", rekao je trener Barselone Svetislav Pešić, "Znamo da možemo da igramo bolje i siguran sam da ćemo iduće sezone napraviti iskorak i osvajati titule".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu