"Dan D" za KK Partizan

Košarkaški klub Partizan u petak u 15 časova održaće važnu konferenciju za medije.

PTIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Predsednik kluba Ostoja Mijailović obratiće se novinarima i javnosti kako bi saopštio dalji plan Partizana, odnosno da li će naredne godine igrati u Evrokupu ili FIBA Ligi šampiona.

Dileme ne bi trebalo da bude, Evrokup je takmičenje koje donosi učešće u Evroligi u kojoj se takmiče najbolji klubovi Evrope, međutim pojedini u klubu su navodno za napuštanje kompanije EKA koja stoji iza EL-a i EK-a.

Kako je pre dva dana saopšteno na sajtu kluba, pod tačkom četiri, UO je nakon tročasovne rasprave doneo odluku da podrži predlog kojim se ovlašćuje predsednik Ostoja Mijailović da do petka donese odluku o budućem putu KK Partizan i saopšti je javnosti na konferenciji za medije.

Dodaje da su nakon veoma konstruktivne rasprave, članovi UO, koji ujedno čine predstavnike većine sponzora kluba, izneli su podeljena mišljenja po pitanju budućnosti kluba, gde se određeni broj članova izjasnio za prelazak u takmičenja pod okriljem FIBA, dok su se drugi izjasnili za ostanak pod okriljem EKA.

Partizan je, sada već, prošle sezone bio najbolja ekipa u Evrokupu, ali je ostao bez Evrolige jer je prvi čovek Đordi Bertomeu odlučio da poništi takmičarsku godinu i ponovi istu, sa istim učesnicima (u Evroligi), naredne sezone.

Konferencija za medije na programu je od 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.