Bertomeu: Ako PAO ode, naći ćemo zamenu

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu, rekao je da će elitno takmičenje lako zameniti Panatinaikos ukoliko oni odluče da odu.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Jon Rodriguez Bilbao
EPA-EFE/Jon Rodriguez Bilbao

Evroliga je odlučila da stopira svoja takmičenja za ovu sezonu, a to se Panatinaikosu nikako nije dopalo i ponovo se potežu priče oko njihovog odlaska u FIBA.

Povodom toga se oglasio i prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu i rekao da će oni lako pronaći zamenu za "zelene" ukoliko oni odluče da napuste takmičenje.

"Sa Panatinaikosom moramo imati strpljenja i to je glavna stvar. Moramo da budemo u konstantnom dijalogu sa njima, međutim, ukoliko oni odluče da napuste Evroligu, lako ćemo ih zameniti", kaže Bertomeu za El Pais.

U medijima se pominjao bolonjski Virtus kao siguran tim za narednu sezonu u Evroligi i videćemo da li ovo znači da će upravo oni ući umesto Panatinaikosa ili će to biti neka druga ekipa.

"Virtus, od kada ga je preuzeo poznati brend Segafredo, ima jasnu nameru da igra Evroligu. Imaju plan da izgrade dvoranu od 15.000 mesta, a mi želimo drugog člana iz Italije. To bi bila sjajna stvar za Evroligu, Italija je važna zemlja za nas. Virtus se vratio i to je uradio snažno", rekao je Bertomeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu