"Dajte titulu Virtusu, zaslužili su jer su prvi na tabeli"

Bivši američki trener Den Piterson veruje da bi titula italijanskog prvenstva trebalo da se dodeli Virtusu.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images/Jeremy Ng
Foto: Getty Images/Jeremy Ng

Italijansko prvenstvo biće otkazano zvanično u narednim danima, a trenutno nije poznato da li će se završiti bez šampiona, ili drugačije.

Košarkaši Virtusa iz Bolonje regularni deo Lege A završili su na prvom mestu.

Zbog toga bivši strateg te ekipe, kao i Olimpije Milano, veruje da su zaslužili titulu šampiona kada se prvenstvo završi zbog pandemije koronavirusa.

"Nadam se da će dati Skudeto Virtusu, koji je prvi na tabeli. Naravno, nije odigrana cela sezona, nije bilo plej-ofa, ali igralo se i treniralo preko šest meseci. Postignuto u tom periodu zaslužuje nagradu. Kada imamo utakmicu koja je suspendovana, onda trenutan rezultat postaje konačan", istakao je Piterson u kolumni za "Gazetu delo Sport".

On je u celoj situaciji video i priliku za promenu pravila.

"Da se vrate na dva stranca po klubu? Zašto da ne? Tako je bilo do 1996. Da li žele da dvorane budu pune navijača? Italijani žele da gledaju Italijane kako igraju. Evroliga? Godinama su ekipe Lege A imale jednog stranca za ligu i drugog za Evropu. To može da se izvede, da ekipe koje igraju u Evropi imaju dva stranca. Znate, najveća prednost Italijana je kreativnost. To je potrebno sada, plan da se preživi godina, možda dve, tri. Ne morate da razmišljate o velikim planovima, već da idete korak po korak", zaključio je Piterson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.