"Da igramo košarku uskoro? To bi bio zločin"

Mnoga takmičenja prekinuta su zbog pandemije koronavirusa, pa tako i košarkaško u Grčkoj.

MSIzvor: B92
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport

Ipak, čelnici tamošnje lige već su poveli priču o tome kako bi uskoro trebalo da se nastavi, iako ima preko 1.000 zaraženih.

Prvi se već pobunio košarkaš Promiteasa i grčki reprezentativac Dimitrios Agravanis.

On ne vidi smisao da liga počne za mesec i po dana kako kruže predlozi.

"Moje mišljenje je da ne može ponovo da se pokrene prvenstvo posle mesec i po dana. To će biti zločin. Uvek pronalazimo način da vežbamo kako bismo održali kondiciju. Nakon 10 dana pauze želimo da ponovo igramo ligu. Zamislite sada da smo kod kuće i toliko dugo nismo bili u funkciji da moramo ponovo da igramo. Bez i najmanjeg ritma. To nikome ne služi, ponavljam da je zločin", rekao je Agravanis.

Agravanis je izneo ideju da se na leto nastavi prvenstvo.

"Imalo bi smisla ponovo početi prvenstvo u junu. U suprotnom, za igrače predstavlja visoki rizik od povrede. Razmislite o tome da gotovo mesec i po dana praktično ne budete aktivni. To se jednostavno ne dešava".

Isto mišljenje imaju i ostali košarkaši širom Evrope, smatra mladi krilni centar.

"Neko će reći pogledajte šta se dešava u NBA gde su odlučili da sačekaju. Takva poređenja nisu na mestu, NBA je nešto sasvim drugo. Poređenja nemaju smisla", zaključio je Agravanis, našoj javnosti poznat po tome što je protiv Crvene zvezde imao lični rekord u Evroligi kada je Olimpijakos košem Jorgosa Printezisa u poslednjoj sekundi slavio u Beogradu pre tri sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.