"Kobijevo poslednje delo je bilo herojsko" VIDEO

Rob Pelinka, dugogodišnji agent i prijatelj Kobija Brajant, otkrio je da se dopisivao sa legendarnim košarkašem dok je ovaj bio u helikopteru.

PTIzvor: B92
Podeli
(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

Sadašnji generalni menadžer Los Anđeles Lejkersa govorio je u "Stejpls centru" gde je održana ceremonija u znak sećanja na poginule u padu pomenutog helikoptera.

Tokom tragedije koja se desila 26. januara, poginulo je devetoro ljudi, među kojima su bili Kobi i njegova ćerka Đijana.

"Bila je nedelja i bio sam sa porodicom u crkvi. Telefon mi je bio duboko u džepu kada sam čuo prepoznatljiv ton poruke. U prvom trenutku sam ignorisao notifikaciju zato što sam bio u crkvi. Ali, zbog nekog razloga, osetio sam neku potrebu da pogledam u telefon. Uzeo sam ga u ruke i video da mi je Kobi poslao poruku. Nije to bilo ništa nekarakteristično, Kobi i ja smo se poznavali 20 godina i dopisivali smo se svaki dan. To rade najbolji prijatelji", rekao je Pelinka i dodao:

Četvrtak u 4.30 na O2.TV
Juta Džez – Boston Seltiks

"Instinkt mi je govorio da ostavim telefon, ali sa druge strane, nešto me je nateralo da otvorim poruku i tako sam uradio. Video sam da me je Kobi pitao da li znam nekog bejzbol agenta u Južnoj Kaliforniji. Kako njegovo pitanje nije bilo alarmantno, odlučio sam da mu odgovorim kada izađem iz crkve. Međutim, ponovo je bilo to nešto što me je guralo da mu odgovorim. Uzeo sam telefon u ruke i odgovorio mu da sam video jednog bejzbol agenta na Lejkersovoj utakmici i da bi želeo da mu pomogne".

Pelinka ističe da je "Kobi bio najbolji prijatelj koga ste mogli da poželite".

"Bilo je 09.30. Kobi mi je odgovorio i objasnio da želi da pomogne prijatelju da obezbedi svojoj ćerki obezbedi praksu. Kobi je jemčio za njen karakter, intelekt i radnu naviku. Odgovorio sam mu da ću osmisliti plan kako bi uspeo u nameri. Nekoliko minuta kasnije, Kobi i Đijana i ostalih sedmoro ljudi je poginulo. Kobi mi je pisao iz helikoptera. Devojčića kojoj je želeo da pomogne bila je Leki Altobeli, ćerka Džona Altobelija, koji je poginuo u padu helikoptera
".

"Kobijevo poslednje delo bilo je herojsko. Želeo je da iskoristi svoj uticaj kako bi oblikovao budućnost mlade devojke. Kobi je bukvalno bio najbolji prijatelj koga ste mogli da poželite
".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.