"Čisto ludilo" – Bugarska od "poraza" do pobede nad Letonijom posle dva produžetka VIDEO

Neverovatno dramatičan meč odigrali su košarkaši Bugarske i Letonije u Botevu u kvalifikacijama za Eurobasket 2021. godine.

MSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

Bugari su na kraju slavili posle dva produžetka 110:104 u meču u kojem su više puta bili na ivici "provalije", ali i ranije da reše stvari.

Na 25 sekundi pre kraja regularnog dela imali su zaostatak od sedam razlike, Di Bost je pogodio oba bacanja, da bi na drugoj strani Mareks Mejeris promašio oba.

Osam sekundi potom Bugarska je ponovo imala dva penala, koja je realizovao Stanimir Marinov, a onda su Letonci nisu uspeli da izvedu loptu.

Čavdar Kostov je poentirao, da bi Martins Mejers pogodio samo jedno bacanje, pre nego što je Marinov odveo meč u produžetke trojkom od tablu za 85:85.

Veliku priliku Bugari su imali tri sekunde pre kraja produžetka, Kostov je imao dva penala, ali je oba promašio i dodatno "zasolio" utakmicu.

Ipak, meč je odlučen posle 50 minuta igre boljom igrom Bugarske finišu i velike serije 10:4 na krilima Bosta.

Bost je imao 23 poena, Aleksandar Janev i Kostvo po 18, Jordan Mičev 17, dok su se na drugoj strani istakli Mejeris sa 26, Mejers sa 20 i Aigars Skele sa 19.

Nije ni čudno što je FIBA na svom sajtu takav meč opisala kao "Čisto ludilo".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.