BiH umalo do šokantnog preokreta

Košarkaška reprezentacija Grčke pobedila je Bosnu i Hercegovinu rezultatom 70:65 u drugom kvalifikacionom meču za Eurobasket 2021. godine.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo: FIBA
Photo: FIBA

Bosna je pobedila Litvaniju u prvom meču i želela je da pred svojim navijačima upiše i drugi trijumf, ali to ovoga puta nisu uspeli.

Dosta se grešilo u prvoj četvrtini, ali je domaćin uspevao da ostane u vođstvu, ali posle nekoliko grešaka Grci u poslednjim momentima stižu do prvog vodstva na utakmici 16:17.

Nekoliko puta je došlo do smene u vođstvu, a onda u drugoj polovini Grci dodaju gas. Lazić pri rezultatu 29:33 za Grčku napravio faul na šutu za tri, pa su Grci jako brzo stigli do +7 (29:36), da bi jako brzo došli i do novih poena i +9.

U trećem kvartalu, Grčka pravi veliku razliku i dozvoljava igračima Bosne i Hercegovine da postigne svega 9 poena, pa je pred ulazak u poslednji desetominutni period imala 59:43.

Korak po korak i Bosna se vraćala, napravili su nekoliko velikih serija da bi Milošević sa linije slobodnih bacanja na 1:37 do kraja postavio rezultat 61:65. U sami finiš utakice se ušlosa 68:65 u korist selekcije Grčke, Atić je promašio polaganje i potom Grci sa linije penala postavljaju konačnih 70:65.

Milan Milošević je postigao 17 poena, a Edin Atić 13 dok je na drugoj strani najefikasniji bio Agravanis sa 17, 15 je ubacio Larencakis, a 14 Margaritis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu