Marko Simonović od leta u NBA?

Marko Simonović, mladi crnogorski košarkaš, mogao bi da uskoro postane član NBA lige.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov
Foto: ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Dvadesetogodišnji centar ove sezone blista u redovima Mega Bemaksa u ABA ligi.

On ove sezone ima 16,5 poena, 7,9 skokova i 1,2 blokade po meču, uz odličnih 55 odsto šuta iz igre sa drugim najvećim indeksom korisnosti u celoj ligi (18,5).

Naredni korak za Simonovića je mesto u reprezentaciji Crne Gore, a budućnost će mu skoro sigurno doneti odlazak u NBA ligu.

"Za sada gledam da završim sezonu sa Megom, da ostanemo u ligi. To je najvažnije. O draftu, kada dođe vreme, ali kako sezona odmiče stvari dobro stoje, tako da se nadam da bi to moglo da se dogodi ovog leta", kazao je Simonović.

Njegov naredni izazov je početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Crne Gore, koja se u Podgorici u petak sastaje sa Velikom Britanijom.

"Ovo je novi sastav, dosta je mladih igrača. Dobili smo poverenje, videćemo kako će to da izgleda. Očekujem veću ulogu, napredovao sam, imam dobru sezonu. Što se mene tiče, uvek postoji malo treme, ali meni je to već vetar u leđa. Stekao sam iskustvo igrajući sa starijim igračima, ne bi trebalo da bude problema", jasan je Simonović.

Za Crnu Goru će u petak debitovati naturalizovani Amerikanac Džastin Kobs, član podgoričke Budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.