Kokoškov: Prvi zadatak – da ne filozofiramo mnogo

Igor Kokoškov prvi put je bio pred novinarima kao novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

PT/MSIzvor: B92
Podeli
B92
B92

Kokoškov je posle Mundobasketa u Kini nasledio Aleksandra Đorđevića i vodiće Srbiju u kvalifikacijama za Eurobasket i na putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Hteo bih da se zahvalim KSS-u na ukazanoj časti i poverenju. Ovo je san svakog trenera i poseban momenat u životu. Hteo bih da se zahvalim legendi Dušanu Ivkoviću koji je uticao i da ovog dogovora i dođe. Zahvalio bih se i Kingsima, Vladu Divcu koji mi je dozvolio da vodim tim u ovim kvalifikacijama. Drago mi je da sam ovde, nisam u ovom poslu tako mlad, ali bez obzira sta sam uradio, ovo je trenutak koji je bitan za mene. Ne mogu da obećam stvari, lepota sporta je sto se svi nadaju, i ostali timovi ce želeti da pobede. To su stvari koje su ispred nas, mogu da obećam da cu sa svoje strane i igrača koji nose dres, da ćemo dati sve od sebe", rekao je Kokoškov.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Na spisku su:


Miloš Teodosić - Virtus Bolonja (ITA)
Miroslav Raduljica – Đangsu Dragons (КIN)
Nikola Rebić – Jenisej (RUS)
Dejan Todorović – Andora (ŠPA)
Aleksa Avramović – Estudijantes (ŠPA)
Marko Simonović – Cedevita Olimpija (SLO)
Dejan Кravić – Obradoiro (ŠPA)
Dalibor Ilić – Igokea (BiH)
Ognjen Jaramaz – Partizan NIS
Uroš Trifunović – Partizan NIS
Rade Zagorac – Partizan NIS
Novica Veličković – Partizan NIS
Aleksa Radanov – FMP
Stefan Đorđević – FMP
Ognjen Dobrić – Crvena zvezda

Aktuelni pomoćni trener Sakramenta na klupi Srbije debitovaće u četvrtak na gostovanju Finskoj.

"Ja sam 20 godina u NBA, ali sam 12 godina radio u FIBA takmičlenjima. Nikada nisam napustio evropsku košarku. Uvek sam sebe doživljavao srpskog trenera koji radi u Americi. Daleko od toga da sebe smatram NBA trenerom. Mislim da je važno da se tim bazira na igračima. Zadatak je da ne filozofiramo mnogo, pokusacemo da svaku utakmicu pobedimo.

"Kosarka se menja, poštuju se principi. Moraš da nađeš načina kako god da dođes do pobede. Naš zadatak je da prepoznamo kvalitet i sakrijemo mane. Ovaj tim pripada igračima i sve ćemo podrediti njima".

Govorio je i o "prozorima".

"Mislim da je nepotrebno gubiti vreme i dati komentar na "prozore". To se neće promeniti. Moramo da se prilagodimo, da nađemo način da utakmice pobedimo. Finska i Gruzija imaju kontinuitet. U ovom trenutku mislim da ne znam ko smo mi. Mislim da ćemo u narednih nekoliko dana to otkriti. Kada je reč o kontinuitetu mislim da su protivnici ispred nas", rekao je Kokoškov i analizirao narednog rivala.

"Tipičan tim koji igra sa mnogo kretnje, svi šutiraju, igraju timski, fanatično, uz odličnu podršku publike. Ali, u naredna dva dana ćemo provesti u upoznavanju nas".

Kokoškov nije propustio priliku da potvrdio da je razgovarao i sa Aleksandrom Đorđevićem.

"Naravno da sam pričao. Sale je ostavio trag. On čovek ima svoje obaveze, kao i ja. Bili smo u kontaktu i to samo postaje međusobno poštovanje".

Puno uspeha Kokoškovu poželeo je prvi čovek KSS Predrag Danilović.

"Želim sve najbolje Igoru u narednom radu. Siguran sam da ćemo raditi kao tim. Dogovor je postignut na višegodišnji period, nadamo se da ćemo završiti ovaj OI ciklus".

Konferenciji za medije prisustvovao je i iskusni centar Miroslav Raduljica.

"Hvala vam sto nas pratitite, ako se sećate nekada nije bilo tako. Poželeo bih Igoru dobrodošlicu, verujem da se oseća kao da je tu dugo. Mi igrači ćemo da učinimo sve da upoznavanje bude što brže. Ponovo te kvalifikacije, čudan sistem, ali bilo je slično do sada. Zajedno sa Igorom, stručnim štabom i KSS nadam se da će to sve biti dobro", zaključio je Raduljica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu