Igokea – Crvena zvezda na O2 TV

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Igokei od 17 časova, u poslednjem meču 17. kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92
Podeli
Foto: ABA/KK Crvena zvezda
Foto: ABA/KK Crvena zvezda

Duel iz Laktaša možete pratiti u direktnom prenosu na O2 televiziji.

Crveno-beli su pod pritiskom pobede jer dele treće mesto sa Cedevitom Olimpijom, Mornarom i Primorskom sa po deset pobeda, uz meč manje od konkurenata u borbi za plasman u plej-of.

S druge strane, Igokea je na samo dve pobede od poslednjeg mesta na tabeli koji vodi u niži rang takmičenja.

ABA liga, 17. kolo:
17.00 Igokea – Zvezda

Nedelja:
Mega – Krka 88:61
Cedevita Olimpija – Primorska 69:72
Mornar – FMP 85:82


Subota:
Partizan – Zadar 87:60
Cibona – Budućnost 78:87

"Očekuje nas utakmica sa timom koji je u seriji od 4 uzastopne pobede. U izvanrednoj su formi, imaju i lidera u timu Amerikanca Grina i izgledaju jako dobro u poslednje vreme. U ovom trenutku, igraju mnogo bolje nego što to govori njihov plasman na tabeli. I u tom delu su ovim bodovima koje su osvojili u poslednje vreme, praktično obezbedili opstanak i sada sa iskusnim timom, koji je doselektiran tokom lige, mogu mnogo opuštenije da razmišljaju i o većim ciljevima. Zato je jasno da moramo maksimalno ozbiljno da se pripremimo i odigramo ovu utakmicu", rekao je trener Zvezde Dragan Šakota.

Crveno-beli su u prvom ovosezonskom susretu "razbili" Igokeu u "Pioniru" 103:61.

"Važna utakmica za nas i to protiv ekipe koja se podigla u poslednjih nekoliko nedelja i igra dobro. I pobeđuju što je još važnije. Doveli su neka iskusna imena, trener Bajić odlično poznaje i klub i sredinu, i uspeo je da postavi stvari na svoje mesto i da stabilizuje ekipu. Sa druge strane, mi moramo da igramo na pobedu, jer smo u zoni plej ofa, i u ovako napornom rasporedu koji je za nama, ali i koji nam sledi i na početku februara svaka pobeda je važna. Pozivam i naše navijače, Zvezdaše iz Republike Srpske, a znam koliko ih ima u našim krajevima, da dođu da nas podrže na tribinama i pomognu nam da dođemo do važne pobede nad Igokeom",
rekao je centar Zvezde Ognjen Kuzmić.

Domaći tim je u seriji od četiri uzastopne pobede.

"Ove četiri pobede koje smo ostvarili daju nam komfora da uđemo u završnicu lige. Dok ne završimo matematčki moramo biti maksimalno fokusirani. Ovo je praznik za košarku, za naše mesto ali i za šire područje. Nadam se punoj dvorani, Zvezda ima mnogo pristalica ali nadam se da će nam naša publika koja nas je protiv FMP-a i Mornara nosila do pobeda, biti vetar u leđa. Suvišno je komentarisati kvalitet Zvezde, mislim da nikad nije imala bolji tim. Neke propuste koje se napravili u ABA ligi pokušaće da isprave i da ih ne ponove. Imaju raznovrstan tim, dobro popunjeni na svim pozicijama, neće nam biti lako, pokušaćemo se spremiti maksimalno za tu utakmicu i ako nam se ukaže promil šanse nadam se da ćemo to znati iskoristiti", istakao je trener Igokee Dragan Bajić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu