"Ukoliko me klub bude naterao da ga ubacim u igru, neka traže novog trenera"

Ferdinando Đentile, nekadašnji košarkaš i trener Juvekazerte, objasnio je svoj problem sa jednim od igrača.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Jeremy Ng/Getty Images
Photo by Jeremy Ng/Getty Images

Košarkaši Juvekazerte (nekadašnja Pepsi Kazerta) poraženi su od Udina rezultatom 69:65 i njihov trener bio je veoma ljut.

Ferdinando Đentile je poručio da je nezadovoljan Setom Alenom, pre svega njegovim ponašanjem i manjkom volje za treniranjem i zapravo bavljenjem košarke.

"Ukoliko se Set Alen jop jednom pojavi sa tom facom neću ga pustiti ni da se zagreje? Kakvom facom? Kretenskom facom. Ukoliko moram da molim igrača da igra, on može slobodno da se vrati u SAD. Stalno se buni, čas mu je vruće, čas mu je hladno, čas su lopte nedovoljno napumpane, čas su previše napumpane. Može da sedi i da gleda utakmicu. Menadžment je već upućen u dešavanja i ukoliko Alen pokuša da svojim ponašanjem razbije svlačionicu, igraće deca. Ukoliko me klub bude terao da ga ubacujem u igru, moraće da traži novog trenera", rekao je Ferdinando Đentile.

Set Alen je odigrao samo sedam minuta protiv Udina i na tom meču postigao je 2 poena.

Ferdinando Đentile je rođen u Kazerti, a tokom igračke karijere branio je boje Juvekazerte, Stefanela iz Trta, Olimpije Milana, Panatinaikosa, Montepaski Sijene i mnogih drugih klubova.

Njegova deca, Stefano i Alesandro takođe su profesionalni košarkaši, a Sandro je svojevremeno bio kapiten Olimpije Milana i član Panatinaikosa – baš kao i otac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.