Partizan demonstrirao silu u Trentu!

Košarkaši Partizana su zabeležili ubedljivu pobedu u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa.

SVIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izabranici trenera Andree Trinkijerija su na gostovanju u Trentu savladali istoimenu ekipu rezultatom 83:58.

Srpskom timu je ovo druga pobeda u ovoj fazi takmičenja, pošto je u prvom kolu savladan Virtus iz Bolonje.

Partizan je dominirao tokom celog toka meča, u ranoj fazi je stekao dvocifrenu prednost i do kraja utakmice nije dozvoljavao protivniku da se približi.

Gostujući sastav je odlično pripremio utakmicu, na početku duela je koristio svoje prednosti i rupe u odbrani italijanskog tima, što je kao rezultat donelo vođstvo od 24:12 posle prvog kvartala.

Uz to, u defanzivi je Trinkijerijeva ekipa imala prave reakcije u pravim trenucima, osim samo na startu meča, kada su igrači Trenta uspeli da uhvate nekoliko skokova u napadu.

Evrokup, Top 16, 2. kolo
Trento - Partizan 58:83 (12:24, 16:23, 12:14, 18:22)
Gledalaca: 1.641
Sudije: Emilio Peres, Rejn Perandi, Hju Tepenije
Trento: Keli 4, Blekmon 12, Kraft 10, Đentile 4, Paskolo 2, Mjan 10, Foraj 6, Noks 6, Mecanote 0, Ladurner 0, King 4.
Partizan: Volden 5, Zagorac 11, Pejdž 11, Gordić 3, Mekadu 4, Jaramaz 9, Veličković 3, Birčević 8, Janković 9, Tomas 9, Trifunović 9, Mosli 9.

Do poluvremena je Partizan samo podizao prednost i na veliki odmor je otišao sa viškom od 19 poena, zahvaljujući sjajnim procentima šuta, svega tri promašaja za dva i čak osam pogodaka za tri poena.

U trećoj deonici je ritam bio znatno sporiji, Trento je pokušao da uvede Partizan u svoj način igre, ali je sve to bilo bezuspešno, pošto je Trinkijerijeva ekipa uvek nalazila rešenje za sve zamisli protivnika.

Poslednji kvartal je protekao u opuštenom ritmu, igrači Partizana su leteli po terenu, a priliku da debituje je dobio i Džejms Mekadu, koji je već u prvom napadu u "crno-belom" dresu postigao koš uz faul protivnika.

Svih 12 igrača Partizana se upisalo u strelce, a u timu nije bilo Žanisa Pejnersa, koji je izgubio mesto u velikoj konkurenciji i Redžija Redinga, zbog zdravstvenih problema.

Šansu je dobio Uroš Trifunović i za 19 minuta provedenih na terenu je ostavio sasvim solidan utisak, sa 9 poena i po skokom i ukradenom loptom.

Najefikasniji u timu Partizana su bili Rade Zagorac i Markus Pejdž sa po 11 poena, sve u prvom poluvremenu, a uz Trifunovića po 9 poena su ubacili Ognjen Jaramaz, Nikola Janković (uz 9 skokova) i Rašon Tomas.

Blizu dvocifrenog učinka je bio i Stefan Birčević sa 8 poena, a Mekadu je za nešto više od 7 minuta provedenih na parketu upisao 4 poena, po skok, asistenciju i blokadu.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Džejms Bekmon sa 12 poena, a Aron Kraft i Fabio Mjan su dodali po 10.

Pravo stanje stvari na terenu opisuje i ukupan indeks korisnosti ekipa, Partizan je sakupio 109 poena, a ekipa Trenta svega 41.

Tok meča ste mogli da pratite na našem sajtu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu