Zvezdi vraćen bod i smanjena novčana kazna za slučaj "Podgorica"

Crvenoj zvezdi biće vraćen oduzet bod posle nedolaska u Podgoricu na meč protiv Budućnosti, a biće smanjena i novčana kazna.

MSIzvor: B92
Podeli
(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

"Crveno-beli" će morati da plate 15.001 evro, umesto prvobitnih 20.000, koliko je iznosila prvobitna odluka Disciplinskog sudije ABA lige.

ABA liga je odluku da vrati bod već potvrdila na sajtu, gde se vidi da je Zvezda trenutno na deobi četvrtog mesta sa FMP-om iskorom 9-6, ali i 24 boda, odnosno jednim više nego ranije.

Žalbeno veće ABA lige se izjasnilo da je bilo opravdano odustvo košarkaša Crvene zvezde u Podgorici, u trenutku nestabilne političke situacije u Crnoj Gori.

Tako, klub sa Malog Kalemegdana neće snositi nikakve troškove organizacije utakmice, kao što je bio prvobitni predlog Disciplinskog sudije takmičenja Saše Pavličić-Bekića.

Sada je na Predsedništvu ABA lige da registruje utakmicu i takav ishod očekuje se uskoro, nakon što je Pavličić-Bekić predložio pobedu Budućnosti službenim rezultatom 20:0, a Crvena zvezda zatražila odigravanje nove utakmice u drugom terminu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu