Spektakularni Šiško vodio Primorsku do nove pobede

Košarkaši Primorske su rezultatom 83:78 pobedili Zadar u poslednjoj utakmici 10. kola ABA lige.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo: ABA/Koper Primorska/Ziga Mikeli
Photo: ABA/Koper Primorska/Ziga Mikeli

Ekipa Primorske je iz ABA 2 lige stigla u najjače regionalno takmičenje i najprijatnije je iznenađenje pošto zauzima treću poziciju u šampionatu.

Trener Primorske Jurica Golemac uspeo je da osvoji i sedmu pobedu, ovoga puta nad poslednjeplasiranom ekipom Zadra koja je pružila jak otpor, ali ipak posustala.

Heroj Primorske u ovoj utakmici je sjajni Žan Mark Šiško koji je oborio rekord ABA lige sa 19 asistencija, reklo bi se u stilu čuvenog plejmejkera Jute – Džona Stoktona. Uz to je sjajni plejmejker imao 10 poena i 9 skokova i indeks korisnosti od čak 30.

Zadar je poveo košem Brajona Alena u prvom napadu, da bi Heris i Marinković vrlo brzo to odneli na 9:5. Mavra i Keler su uspeli da pomognu Zadru da održi korak za Primorskom, čak i da se vrate u vođstvo na startu druge četvrtine, ali je sve to bilo kratkog daha.

Kada je pri rezultatu 28:26 u korist gostiju na scenu stupio Ivan Marinković Primorska se vratila na vozačko mesto. Uspeo je srpski centar da napravi solo seriju od 9:0 i prednost od više od dva poseda, pa se na poluvreme otišlo sa 37:33.

U trećem kvartalu je Primorska veoma brzo došla do dvocifrene prednosti i bez ikakvih problema uspevala da održi istu, ali se Zadar vraćao već na startu poslednjeg desetominutnog perioda, da bi ponovo Ivan Marinković prekinuo seriju svog bivšeg kluba.

Dominik Mavra, koji je postigao 26 poena, svojski se potrudio da unese dramu u ovaj susret. Samo u poslednjem minutu je imao dve vrlo važne trojke, a posle druge postignute razlika je spuštena na samo jedan posed, kada je na semaforu pisalo 80:78.

U penal završnici je Primorska bila vrlo slaba, ali Dominik Mavra i Brajon Alen su promašili svoje šuteve za tri poena, što je dalo prostora Herisu da "zatvori" meč svojim bacanjima i on to nije propustio.

Na kraju je zapisana zaslužena pobeda Primorse rezultatom 83:78, pobeda kojom ostaju među 4 najbolje ekipe sa 7 pobeda i 3 poraza, koliko imaju i Cedevita Olimpija i Partizan.

Pored pomenutog Šiška, istakao se Ivan Marinković sa 20 poena, Lens Heris je imao 19, a Marko Jagodić Kuridža 16. Dominik Mavra je bio najbolji u redovima Zadra sa 26 poena, dok je Brajon Alen postigao 23.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.