"Dončiću je lakše u NBA nego u Evroligi"

Proslavljeni srpski trener Svetislav Pešić govorio je o Luki Dončiću.

LNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Toms Kalnins
EPA-EFE/Toms Kalnins

On je takođe uporedio košarku u Evropi i Americi.

Popularni "Kari" ističe da regularni deo sezone u NBA nije ni blizu toliko bitan koliko je u Evropi.

"U NBA ligi, timovi ne pale mašinu do sredine sezone i ol-star vikenda. Do tada više posvećuju pažnju treninzima i onda ulaze u formu posle ol-stara. Ovde imate dva ligaška takmičenja plus reprezentacije, plus kupove. Skoro da se ne trenira, samo se igra… Postoje dani kada vam je trening neophodan, a nemate vremena za njega", izjavio je Pešić.

Trener Barselone je uporedio NBA ligu sa Evroligom.

"U Evroligi vam stalno traže da pobeđujete. Ako izgubite dve utakmice zaredom u Evroligi, odmah ste u problemu da se kvalifikujete. Navijači u Evroligi hoće da u dvoranama gledaju igrače, a ne trenere. A igrači se sve češće povređuju i moramo da vodimo računa o tome. Mogao bih knjigu da napišem o tome, ali ne znam da li bi je neko čitao. Kao da neki ljudi u Evropi ne razumeju kada pričam španski ili engleski. Izgleda da ću morati da počnem da pričam nemački ili jugoslovenski da bi me razumeli", našalio se "Kari".

Pešić se osvrnuo na igru mladog slovenačkog asa u NBA ligi i uporedio je sa partijama pruženim u Evroligi.

"Dončić je jedan od najvećih talenata svetske košarke i komotnije se osćea u NBA ligi nego u Evroligi. Tamo može da igra 48 minuta, ovde 40. Tamo ima više prostora za igru. Ovde je linija za tri poena 6,75, tamo je 7,21. Tamo se zonska odbrana skoro ne igra i postoji zarbranjena odbrana. Tamo ne smeš da budeš više od dve sekunde u zoni. Naša košarka ovde je totalno drugačija. Sa potpuno drugačijim pravilima. Na drugačliji način se priprema sezona", zaključio je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu