Bjelica: Moramo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica nada se da će naša reprezentacija učestvovati na Olimpijskim igrama i da će osvojiti medalju.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Fiba.basketball
Foto: Fiba.basketball

On je za sajt FIBA govorio o nedavno završenom Svetskom prvenstvu, kao i o predstojećim izazovima koje očekuju selekciju Srbije.

"Želim da osvajam titule i medalje. Naravno da mi je san da se kvalifikujemo na Olimpijske igre i da tamo osvojimo medalju. Tokio nam je u glavi, ali prvo moramo da osvojimo kvalifikacioni turnir. Bićemo spremni da odigramo na vrhunskom nivou. Moramo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre", rekao je Bjelica.

Srbija je na Svetskom prvenstvu pretrpela dva poraza, od Španije u grupi i od Argentine u četvrtfinalu.

"Obe selekcije su veoma dobre, to je sigurno. Hemija i iskustvo koje Španci imaju su neverovatni. Osvojili su toliko titula i medalja u poslednjih 15 godina, imaju kontinuitet. Znaju kako treba da igraju, svaki igrač ima uticaja u ekipi i tačno zna šta i kada treba da učini. Što se tiče Argentine, oni igraju sa mnogo energije i ostavljaju srce na terenu. Skola je i dalje veoma dobar igrač, ali njihovo jedinstvo i borbeni duh su fantastični", dodao je Bjelica.

Srbiju sledećeg leta očekuje verovatno teži put do Olimpijskih igara u odnosu na onaj 2016, kada su protivnici bili Portoriko, Angola i Češka.

"Moramo da nastavimo da gradimo i razmišljamo o kvalifikacionom turniru kako bismo se plasirali na završni turnir u Tokiju. Nismo imali dobru završnicu Svetskog kupa, ali mi ćemo se izdići, siguran sam u to",
zaključio je Bjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu