Trinkijeri govorio o "iks faktoru" posle pobede u Litvaniji

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri govorio je o utiscima posle treće pobede u Evrokupu njegovih izabranika.

LNIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-beli su savladali Ritas u trećem kolu Evrokupa rezultatom 66:61.

Trinkijeri je istakao "iks faktor" u pobedi.

"Digli smo odbranu, daleko od toga da smo bili savršeni. Nije bio lak momenat za nas, imamo mnogo utakmica na strani i neki momci su nam nedostajali. Nismo trenirali, ali smo uspeli da dobijemo utakmicu. Iks faktor je to što je ekipa ostala mentalno jaka i tako dobila utakmicu", rekao je Trinkijeri odmah posle meča.

Partizan sada ide na novo putovanje, pošto 19. gostuje Mornaru, a onda dočekuje Lokomotivu 22. oktobra. Posle toga slede dva nova gostovanja, Cedeviti i Limožu...

"Uprkos tome što nismo bili naročito efikasni u napadu, što smo gubili lopte, što nismo imali puno ritma, zgrabili smo utakmicu u odbrani. Na kraju tim je učinio veliki napor da pobedimo u gostima. Želim da čestitam mojim igračima. Vratili smo se. Igrali smo fizički veoma zahtevnu, defanzivno orijentisanu utakmicu. Nismo blistali, Ritas nam nije dozvolio da zasijamo, mi njima nismo dozvolili da preuzmu kontrolu. Bila je ovo tipična evropska utakmica, sa puno kontakta, puno teških poteza. Ovo je naša druga pobeda na gostujućem terenu, na mestu na kojem je uvek teško igrati", istakao je Trinkijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.