Nikolić govorio o "prednosti koju Budućnost ima nad Zvezdom"

Košarkaš Budućnosti Zoran Nikolić pohvalio je rivale u ABA ligi i pričao o šansama svog tima.

LNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Centar ekipe iz Podgorice veruje da njegov tim može daleko da dogura u Evrokupu.

"U Evrokupu možemo daleko da doguramo. Imamo jaku grupu, ali sam siguran da možemo da prođemo u Top 16, a smatram da ni Top 8 nije daleka meta. U Erste ligi i Kupu Crne Gore postoji samo jedna opcija - osvajanje trofeja", rekao je Nikolić za "Vijesti".

On je istakao da će prednost Budućnosti biti ogroman fond utakmica za prvog favorita ABA lige, Crvenu zvezdu

"U ABA ligi je možda naša prednost to što će Crvena zvezda, koja je napravila dobru ekipu, imati ogroman fond utakmica i to može da bude ozbiljan faktor kad liga uđe u završnicu, kad se umor skupi, kada ne bude fizički spremna kao na početku sezone. I Partizan je napravio sjajnu ekipu, ali mislim da imamo šansu da opet napadnemo ABA ligu i pokušamo da je osvojimo", istakao je Nikolić.

Mladi centar je deo prošle sezone proveo u Mega Bemaksu, kada je u suprotnom smeru otišao sada centar Indijane Goga Bitadze.

"Ne smatram da je to bio korak nazad, već nešto što mije možda bilo i neophodno. Kada sam došao u Megu, promenila mi se i uloga u odnosu na onu koju sam imao u Budućnosti, a ta četiri mjseca su mi pokazala kakav je Milojević trener. Dogovorili smo se da sarađujemo i tokom leta, za veliki napredak mogu njemu da se zahvalim, jer mi je pokazao neke stvari koje nisam znao i pomogao mi da poradim na samopouzdanju. Jako sam mu zahvalan, nadam se da se može primetiti razlika", jasan je bio Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.