Gist: Došao sam u Zvezdu zbog Evrolige i trofeja

Novi košarkaš Crvene zvezde Džejms Gist izjavio je da se odlučio za crveno-beli dres zbog Evrolige i želje da osvaja trofeje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Nekadašnji član Partizana istakao je da je bio veoma uzbuđen kada je stigao poziv iz Beograda i da je siguran kako je napravio najbolji izbor.

"Glavni motiv dolaska u Crvenu zvezdu jeste što ona nastupa u Evroligi, ali i ne samo to. Crvena zvezda je tim koji je uvek konkurentan u borbi za trofeje. Želeo sam da sledeći korak u karijeri bude mesto gde mogu da uživam u košarci. Igrač sam koji se hrani energijom i zato mi je veoma bitno da igram u sredini gde sa tribina dobijate neverovatnu podršku kada god izađete na teren", rekao je Gist za klupski sajt.

Amerikanac, koji je prethodnih godina u dresu Panatinaikosa pružao odlične partije, ističe da je pritisak rezultata neizbežan.

"Nije bitno gde igrate, uvek ćete imati pritisak da idete na pobedu jer niko ne želi da gubi. Mislim da će ova sezona biti veoma zanimljiva jer je nivo košarke u Evroligi dosegao neverovatne visine. Međutim, nisam impresioniran imenima igrača, budžetima ili atmosferom koju stvaraju mediji. Lično me oduševljava srpski mentalitet, Srbi su veoma ponosan narod i rođeni su borci. Tim je sačinjen upravo sa takvim mentalitetom i verujem ako svi budemo zdravi da možemo da uradimo neverovatne stvari ove sezone. Sa podrškom navijača znam da će ovo biti sezona za pamćenje", istakao je Gist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.