"Orlovi" ubacuju u višu brzinu – Turska novi test za Mundobasket

Košarkaši Srbije počinju u petak nastup na jakom pripremnom turniru u Atini, a prvi rival je selekcija Turske od 17 časova.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsportphoto ©
Foto: Starsportphoto ©

Tradicionalni "Arkopolis kup" održava se jubilarni 30. put, a "Orlovi" će u svom devetom nastupu pokušati da ga osvoje treći put, prvi od 1995.

Ekipu Aleksandra Đorđevića čekaju tri izuzetno kvalitetna rivala, osim domaćina Grčke te Turske, tu je i Italija, s kojom ćemo igrati i u grupi na Mundobasketu za dve nedelje.

Stoga selektor Đorđević ističe Atinu kao mesto gde će reprezentacija da se najbolje uigra za Svetsko prvenstvo.

"Cilj nam je da probamo da se spremimo za Svetsko prvenstvo kroz mečeve sa što jačim protivnicima. Momci dobro rade, imamo još prostora za poboljšanja. Nismo dugo zajedno, a to je ono što mi treneri uvek najviše tražimo, jer je uigranost jako, jako bitna za formu", rekao je Đorđević, a prenosi KSS.

Centar Miroslav Raduljica kaže da je ispred "Orlova" veoma jak i interesantan turnir, kao i da lično jako voli da igra na Akropolis kupu.

"Gledamo samo sebe i radićemo svoj posao, rivali neka rade svoj, pa ćemo da vidimo ko je bolji. Biće ovo dobre provere, a i moći ćemo da vidimo Italijane, protivnike u grupi u Kini, iako je ovo samo turnir… Uvek igramo punim intenzitetom i pokušaćemo da napredujemo kroz svaku utakmicu, a da li je rival Italija, Turska ili Grčka, nije nam bitno", poručio je Raduljica.

Srbija turnir u OAKA dvorani otvara u petak protiv Turske od 17 sati, dan kasnije u istom terminu se sastaje sa Italijom, a u nedelju protiv Grčke od 19 časova i 30 minuta.

Petak 16. avgust:
17.00 Srbija – Turska
19.30 Grčka – Italija

Subota 17. avgust
17.00 Italija – Srbija
19.30 Grčka – Turska

Nedelja 18. avgust
17.00 Turska – Italija
19.30 Grčka – Srbija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.