Selektor Makedonije: Sa dve ruke potpisujem da igramo na EP

Selektor košarkaške reprezentacije Severne Makedonije Jordančo Davitkov uveren je da će njegova ekipa igrati na Evropskom prvenstvu 2021. godine.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Jeremy Ng/Getty Images
Photo by Jeremy Ng/Getty Images

"Sa dve ruke potpisujem da će (Severna) Makedonija igrati na sledećem Evropskom prvenstvu", rekao je Davitkov za portal Sport (sport1.mk) nakon izvlačenja kvalifikacionih grupa.

Košarkaši Severne Makedonije su Grupi B sa Italijom, Rusijom i Estonijom, a Davitkov je rekao da "veruje u momke sa kojima je prošao dve pretkvalifikacione faze i da je uveren da će imati snage da prođu i poslednju prepreku.

"Kada smo uspeli da se dignemo sa samog dna i to isključivo trudom, uz znoj i naporan rad, uveren sam da možemo da prođemo i poslednju prepreku. Moramo da budemo bolji od samo jedne selekcije u grupi, a znamo da je naš teren naše oružje pred kojim su pali i mnogi drugi favorizovani timovi", rekao je on.

Davitkov je siguran da će se njegovi igrači revanširati Estoncima, od kojih su u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo izgubili u Skoplju i obezbediti jedno od dva prostala mesta u grupi, jer je Italija kao jedan od organizatora već plasirana na Evopsko prvenstvo.

"Što se tiče Rusije, ne znam sa kavim će sastavom nastupiti", rekao je selektor Severne Makedonije.

Makedonija je posle četvrtog mesta 2011, zabeležila dva loša nastupa na Evropskim prvenstvima 2013. i 2015. godine i nije uspela da se plasira na prvenstvo 2017. godine sa selektorom Draganom Racom.

Po dolasku Davitkova makedonska ekipa uspešno je prošla dva pretkvalifikaciona kruga za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu