Bogdanović: Kad mi stigne poziv reprezentacije – sav se naježim VIDEO

Srpski NBA košarkaš Bogdan Bogdanović za sajt FIBA govorio je o igrama u dresu reprezentacije, koliko to njemu znači i kako on vidi čitavu situaciju.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Bogdan Bogdanović je za reprezentaciju debitovao 2010. godine kada je sa selekcijom do 18 godina igrao polufinale Evropskog prvenstva, da bi naredne godine na Svetskom osvojio srebro.

Ti uspesi su preneti i na seniorsku košarku, pošto je Bogdanović učestvovao u osvajanju medalja 2014. godine, kao i 2016. i 2017. i tada je prosečno beležio oko 20 poena po utakmici.

"Prva stvar koju slušaš kada si dečak je koliko velikih igrača iz tvoje zemlje igra za reprezentaciju i kako oni to predstavljaju tvoju državu. To je sjajno i to te tako motiviše u tom periodu da se ja sada zaista posebno osećam. Sada sam ja taj koji motiviše decu", rekao je Bogdanović.

Pročitajte još Kvalifikacije za Evrobasket 2021: Srbija sa Finskom i Gruzijom, Crna Gora s Kosovom

Igrati u dresu reprezentacije Bogdanoviću znači mnogo.

"Kada sam prvi put izabran da igram za Srbiju to je bio sjajan osećaj. Iskren da budem, kada god mi stigne poziv za reprezentaciju sav se naježim. Baš kao tog prvog puta. Najveća razlika između igranja za klub i za svoju zemlju je što kad igraš za svoju zemlju igraš i za narod i činiš ih ponosnim, a u isto vreme ti njih predstavljaš", rekao je bek Sakramento Kingsa.

Srbija će na Mundobasketu u Kini igrati u grupi D u Fošanu, zajedno sa Angolom, Filipinima i Italijom.

"Volim da igram turnire koje organizuje FIBA, nebitno da li je Evropsko ili Svetsko prvenstvo. Uvek se osećam dobro kada sam okružen mojim momcima i kada pobeđujemo",
završio je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu