Đorđević kupuje u Partizanu: "Virtus će im platiti obeštećenje"

Košarkaški klub Virtus iz Bolonje nastavlja da se pojačava, ovoga puta na poziciji plejmejkera i na poziciji "visokog" igrača.

LNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Kako prenosi ovaj specijalizovani portal, klub koji sa klupe predvodi selektor Srbije Aleksandar Đorđević je na pragu dovođenja plejmejkera Partizana Alekseja Nikolića.

Nikolić bi trebalo da pređe u Virtus – koji će crno-belima platiti obeštećenje – i postane rezervna opcija Milošu Teodosiću, koji je doveden kao glavni igrač za naredne sezone.

"Virtus Bolonja će Partizanu platiti obeštećenje za Alekseja Nikolića", naveo je prvi čovek Sportanda Emilijano Karšija.

Virtus bi trebalo da, prema istim informacijama, potpiše ugovor i sa Vinsom Hanterom.

Hanter je prethodnu sezonu proveo u AEK-u, a prethodno je nastupao za Avtodor i Panatinaikos, dok je bio i član Memfis Grizlisa.

24-godišnji Amerikanac pokriva pozicije krilnog centra i centra, a minule sezone je beležio 14,8 poena, šest skokova i po 1,4 asistencije i ukradene lopte po utakmici.

Nikolić i Hanter bi trebalo da budu četvrto i peto pojačanje Virtusa za narednu sezonu, jer su već došli starteri u vidu Miloša Teodosića, Kajla Vimsa i Frenka Gejnsa, ali i rezerviszi Stefan Nikolić i Đampaola Rići.

Dolaskom Hantera mesto u timu bi trebalo da izgubi srpsko-kanadski košarkaš Dejan Kravić, koji je prethodnu sezonu proveo u Virtusu beležeći 9,7 poena i 5,3 skoka po meču.

Kravić je bio pominjan u eventualnoj razmeni sa Partizanom, gde bi došao u crno-bele u zamenu za Nikolića, ali od toga ipak neće biti ništa, navodi Karšija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.