Tepić napustio crno-bele i krenuo Teodosićevim stopama

Srpski plejmejker Milenko Tepić ima novi klub.

LNIzvor: B92
Podeli
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Tepić je i zvanično postao novi igrač člana italijanskog Palakanestra Varezea.

32-godišnji plejmejker u Vareze prelazi nakon što je godinu dana proveo u PAOK-u, a vraća se u Italiju gde je prethodno nastupao za Orlandinu i Brindizi.

Bivši plejmejker Partizana prošle sezone beležio je 6,7 poena i 1,2 asistencije za crno-bele iz Soluna.

"U razgovorima sa trenerom već duže vreme smo planirali nekoga ko će ulaziti sa klupe i biti vođa, nekoga ko poseduje košarkašku inteligenciju. Milenko ima te karakteristike. Njega su tokom karijere obučavali odlični učitelji i biće veoma koristan za naš tim", naveo je generalni menadžer Varezea Andrea Konti.

Tepić je karijeru počeo u Vojvodini, a posle toga, pored već navedenih ekipa, igrao za Panatinaikos, Sevilju i Lijetivus Ritas.

Najveći klupski uspeh ostvario je 2011. sa Panatinaikosom, kada je postao šampion Evrolige, dok je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Evrobasketu 2009, pored brojnih medalja sa juniorskih prvenstava.

Tepić će predstavljati još jednog srpskog plejmejkera koji će naredne sezone nastupati u italijanskoj Seriji A, nakon što se Miloš Teodosić odlučio da karijeru nastavi u Virtus Bolonji Aleksandra Đorđevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.