"Orlići" opet neprijatno iznenadili – poraz od Britanaca za kraj Evropskog prvenstva

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1999. godine i mlađi, nije uspela da se plasira u četvrtfinale na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu.

SVIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Izabranici selektora Olivera Popovića u meču 1/8 finala iznenađujuće su poraženi od selekcije Velike Britanije kojoj je ovo pri trijumf na šampionatu.

Naš mladi tim od samog početka meča nije bio na očekivanom nivou, dosta je grešio, veoma loše šutirao iz igre kao i sa linije slobodnih bacanja zbog čega je na kraju duela bio surovo kažnjen: Srbija U20 – Velika Britanija U20 72:77 (15:17, 18:19, 17:16, 22:25).

Reprezenacije Srbije će se u nastavku šampionata boriti za plasman od 9. do 16 mesta, a naredni protivnik biće joj selekcija Grčke.

Pre svega pokretljivom i agresivnom odbranom selekcija Velike Britanije uspela je da iznenadi naš mladi tim na početku utakmice. Rival je većim delom prve četvrtine bio u minimalnom vođstvu, a u nekoliko navrata imao četiri poena prednosti (3:7, 11:15).

Ista slika viđena je i u drugom periodu. Britanci su diktirali tempo i u 18. minutu došli do rekordnog vođstva – 27:34, što im je pomoglo da prvi deo igre reše u svoju korist – 33:36. U prvih 20 minuta Srbija je imala samo dva raspoložena igrača Marka Pecarskog (16) i Andriju Marjanovića (10) koji su postigli gotovo polovinu poena za naš tim.

Tek sredinom treće četvrtine reprezentativci Srbije su bar na tren pronašli rešnje za zonsku odbranu rivala. Konačno je proradio šut, trojke su pogodili Mihailo Jovičić i Stefan Momirov što je rezultiralo izjednačenjem – 42:42.

Međutim, Britanci ubrzo prave seriju 6:0, što im je omogućilo da zadrže prednost i na isteku 30. minuta – 50:52. Dugo su se ekipe smenjivale u minimalnom vođstvu tokom finalne deonice. Selekcija Velike Britanije je prva uspela da se odlepi i minut pre kraja povede sa 66:71.

Pokušali su srpski reprezentativci sve u samoj završnici kako bu došli bar do produžetka, ali su Britanci nepogrešivo šutirali sa linije slobodnih bavcanja i zasluženo stigli do velikog izneđaenja i pobede – 72:77.

SRBIJA U20: Mišković 4, Uskoković 7, Marjanović 10, Vulikić, Tadić, Simović 8, Jovičić 9, Pecarski 23, Stajčić 2, Đorđević, Matić, Momirov 9.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.