Zemunci osvojili basket čelendžer u Beogradu

Ekipa Zemuna pobednik je premijernog izdanja beogradskog FIBA 3x3 basket čelendžer turnira koji se prethodna dva dana igrao na platou ispred beogradske Arene.

SVIzvor: B92, Tanjug
Podeli

U fantastičnom ambijentu, pred prepunim tribinima i više od 1.000 posetilaca, Zemunci su u finalu pobedili favorizovanu ekipu Novog Sada 21:16.

Zanimljivo je da su Zemunci kroz kvalifikacije stigli do titule šampiona i čeka u vrednosti od 15.000 dolara.

Za MVP turnira je izabran Dušan Domović-Bulut, a treba istaći da su finalisti izborili učešće na Masters turniru u Pragu.

"Turnir je zaista izvanredno organizovan. Ovo je svakako manifestacija koja je nedostajala Beogradu i nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan", rekao je član pobedničkog tima Nikola Vuković i dodao:

"Drago mi je da smo trijumfovali u našem gradu i zaista je fantastičan osećaj pobediti Novi Sad, ekipu koja je sigurno najbolja na svetu. Za nas je najteže bilo prvog dana u kvalifikacijama, koje smo prošli uz malo sreće, a za ovaj trijumf veliku zahvalnost dugujemo publici koja nas je bodrila", konstatovao je Vuković.

Specijalni gosti završnih duela na FIBA 3x3 basket čelindžeru u Beogradu bili su košarkaški reprezentativci Srbije Miroslav Raduljica i Nemanja Bjelica. Za posetioce je organizovan sjajan zabavni program i veliki broj nagradnih igri, a sve je upotpunio nastup muzičke grupe THCF.

"Prijatno sam iznenađen kako sve ovo izgleda. Moram da pohvalim organizatore koji su se zaista potrudili da ovaj turnir bude na svetskom nivou. Mislim da to Beograd i Srbija zaslužuju, jer imamo najbolje basketaše na svetu. Uživao sam gledajući utakmice i mnogo mi je drago da sam mogao uživo sve ovo da ispratim i na nekim način pružim podršku"
, rekao je Bjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.