Četiri srpska tima u četvrtfinalu basket turnira u Beograd

Četiri srpska tima plasirala su se u četvrtfinale renomiranog FIBA basket turnira, koji se ovog vikenda održava u Beogradu.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Jason McCawley/Getty Images
Photo by Jason McCawley/Getty Images

U borbi za polufinale u nedelju sastaće se: Beograd - Zemun, Riga - Vrbas, Ventspils - Ljubljana i Novi Sad - Lozana. Prvi četvrfinalni meč na programu je u 18 sati, a finalni duel će se igrati sa početkom u 21 sat i 15 minuta.

"Vremenske prilike nam ne idu na ruku. Ukoliko bude bilo obilnih padavina, kako to najavljuje RHMZ, ceo program preselićemo u veliku halu beogradske Arene i za to dugujemo veliku zahvalnost direktoru najveće dvorane na Balkanu Goranu Grboviću, koji je imao razumevanja i pružio nam veliku podršku u organizaciji celog događaja. Ulaz za sve posetioce će biti slobodan, predviđen je bogat zabavni program, nastup popularne muzičke grupe THCR i koristim priliku da pozovem publiku da dođe i uživa u vrhnskom basketu. Posle Stefana Markovića koji se nama bio prvog dana, specijalni gosti u nedelju biće srpski reprezentativci Miroslav Raduljica i Nemanja Bjelica", izjavio je Nikola Koprivica direktor beogradskog FIBA 3x3 basket čelindžera.

Opšti je utisak da je ovaj turnir nadmašio sva očekivanja:

"Utisci su zaista fenomenalni. Tribine su bile pune, a najzanimljiviji meč prvog dana bio je duel između Novog Sada i Beograda koji su posle velike borbe dobili Beograđani. Gledalište je bilo ispunjeno do poslednjeg mesta, atmosfera je bila fantastična i to je najbolji pokazatelj da beogradska publika i te kako voli 3x3 basket i da Beograd zaslužuje ovakav turnir. Nema sumnje da je organizacija FIBA čelindžera u našem glavnom gradu bila pun pogoda", kazao je Koprivica.

Sve pohvale na račun Beograda kao domćina ovog 3x3 basket spektakla stigle su i od strane FIBA supervizora Lubomira Kotlebe.

"Ovo je najbolje organizovan FIBA čelindžer do sada i slobodno mogu reći da je što se tiče organizacionog dela ovaj tunir u rangu sa masters turnirima. Sve čestitke Beogradu i našim domaćinima, koji su zaista uradili fantastičan posao", konstatovao je Kotleba.

Beogradski FIBA 3x3 čelendžer jedan je od 23 ovakva turnira koji se organizuju u celom svetu. Nagradni fond iznosi 40 hiljada dolara, a dve prvoplasirane ekipe izboriće plasman na masters turnir koji se igra u Pragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.