Stefan Marković: Zvezda? Teško izvodljivo; Srbija? Samo da svi budu zdravi

Srpski plejmejker Stefan Marković se često pominje u medijima ovog leta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Jovo Karanović
Foto: Jovo Karanović

Marković je prethodnu sezonu proveo u Himkiju, a da li će tamo i ostati, još nije odlučeno.

"Zadovoljan sam kako je prošla sezona, ostvarili smo cilj da ponovo igramo u Evroligi. Biće to treća uzastopna godina da smo deo najjačeg klupskog takmičenja. Vrlo je teško kroz VTB ligu da se izbori učešće u Evroligi jer dosta klubova ima velike budžete i visoke ambicije. Za sledeću sezonu se pravi dobar tim, ja sam još uvek u pregovorima sa njima, pa ćemo videti. Nadam se da ćemo se dogovoriti i uspešno završiti razgovore. Voleo bih da nastavim tamo da igram", rekao je Marković.

Tokom juna i jula pojavile su se i informacije da bi Marković, na oduševljenje "delija", mogao karijeru da nastavi u Crvenoj zvezdi.

"Tako je, pojavile su se informacije, ali to je teško izvodljivo u ovom trenutku. Mislim da od toga nema ništa".

Ipak, Marković će nastaviti da prati igre kluba sa Malog Kalemegdana.

"U Zvezdi rade dobar posao, vratili su se u Evroligu. Želim im svu sreću. Mislim da će naredna sezona u Evroligi biti vrlo interesantna i sigurno još napornija zbog putovanja, ali i protivnika koji se pojačavaju. Za nas igrače će biti teška, ali za navijače sigurno zanimljiva
".

Leto je već u punom jeku, a uskoro se bliži i datum okupljanja srpskih reprezentativaca za pripreme pred Svetsko prvenstvo u Kini. Marković se oprostio od igranja za nacionalni tim 2016, ali naravno, i ovu akciju Đorđevićevih izabranika ispratiće sa velikom pažnjom.

"Prvo, želim im da svi budu zdravi. To je najbitnije. Uvek verujem u tim Srbije i njihov sam najvatreniji navijač. Svu sreću im želim. Verujem u Saleta i momke. Košarkaška reprezentacija Srbije na svim velikim takmičenjima teži vrhu i ne vidim razlog da tako ne bude i ovog leta",
naglašava borbeni bek.

U Srbiji vlada opšta euforija pred start planetarnog šampionata iako je njegov početak zakazan tek za kraj avgusta. Navijači već govore o finalu između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

"Standardna priča i standardna euforija. Kod nas je uvek euforično stanje kada je u pitanju neki košarkaški događaj, ali mislim da treba ići korak po korak. Treba pustiti momke i Saleta da rade. Ne sumnjam u njih. Imamo i kvalitet i znanje za sam vrh. Dosta faktora utiče na rezultat, a najviše ono što sam na početku istakao, zdravlje. Nadam se da će biti svi zdravi i da će biti u kompletnom sastavu".

Iskusni plej je istakao glavni adut reprezentacije.

"Mislim da košarkaški, poslednjih nekoliko godina, imamo i na papiru i po kvalitetu ozbiljne igrače. Nadam se da će momci uspeti da zadrže timski duh koji nas je krasio prethodnih godina i da će uz Saletovu ludačku energiju, sav svoj kvalitet pokazati na terenu".

Marković je ovog vikenda pratio Beogradski FIBA 3x3 čelendžer ispred Štark arene.

"Baš mi se dopada kako su teren i tribine uređeni. Iskreno, nikada do sada nisam uživo gledao basket 3x3, već samo na televiziji. Sve izgleda jako lepo i zato sve pohvale za organizatore. Ovakva manifestacija se svakako potrebna Beogradu naročito ako se u obzir uzmu uspei koje prave naši basketaši. Dosta poznatih lica vidim, a protiv nekih od ovih momaka sam i igrao, pa je sjajan osećaj videti ih ponovo. Veoma je zanimljiv koncept igranja koji mi se baš dopada".

Marković je objasnio šta mu se tačno sviđa u basketu 3x3.

"Dosta se razlikuje od košarke koju mi igramo. Ovde je akcenat malo više na snalažljivosti. Treba ti inteligencija da prevariš protivnika, dosta je zanimljivo, dinamično i privlačno za gledanje. Nikada nisam igrao ovaj tip basketa, ali dok sam bio mlađi znao sam sa drugovima da odigram neku utakmicu. Sada sam u ulozi posmatrača, ali moram da istaknem da je basket sve popularniji, ima dosta TV prenosa, pa onda pratim".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.