Košarkašice spremne za EP; Jovanovićeva: Belorusija najteža

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odradila je poslednji trening pred večerašnji susret sa ekipom Belorusije na startu Evropskog prvenstva.

Izvor: B92
Podeli
Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

* Košarkašice u "grupi smrti" – koji je domet Srbije na Evrobasketu?

U "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu izabranice Marine Maljković u dobroj atmosferi odradile su poslednju proveru pred, kako kažu, najtežu utakmicu na šampionatu, od koje očekuju pozitivan ishod.

Bek srpske reprezentacije Nevena Jovanović istakla je da će biti važan pristup na meču protiv Belorusije.

"Pozitivna atmosfera je nešto što nas uvek krasi, a posebno pred prvu i najvažniju utakmicu. Najbitnije je da budemo pozitivne, fokusirane, ali da nikog ne potcenimo, ali ni precenimo. Mislim da smo spremne i jedva čekamo da meč počne. Prva utakmica jeste najteža i zbog samopouzdanja i domaćeg terena. Mislim da će posle prve utakmice biti mnogo toga rečeno", rekla je Jovanovićeva Tanjugu posle treninga u "Kristalnoj dvorani".

Centar Srbije Dragana Stanković rekla je da tim jedva čeka da izađe na teren.

"Očekujemo utakmicu protiv Beleorusije sa nestrpljenjem. Pripremale smo se dugo za ovu ekipu i nadam se da ćemo uspeti da ih pobedimoi da slavimo pred našsom publikom. Biće veoma teška utakmica, posebno što je naša grupa izuzetno jaka. Utakmica sa Belorusijom je veoma važna. I prva je, a i očekuje se da se pobedi Belorusija. Nadam se da ćemo da ispunimo naša očekivanja", rekla je Stankovićeva.

Duel Srbije i Belorusije igra se večeras od 20 sati i 30 minuta. Prethodno će u grupi D od 17.45 igrati Rusija i Belgija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.