Jokić kao drugi u timu NBA sezone, tu je i Dončić

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić, MVP ove sezone u NBA, uvršten je u najbolju petorku takmičenja.

MSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jokić je izabran u idealnom timu zajedno sa Stefom Karijem (Golden Stejt), Lukom Dončićem (Dalas Mavs), Janisom Adetokunbom (Milvoki Baks) i Kavajem Lenardom (Los Anđeles Klipers).

Zanimljivo, srpski košarkaš nije dobio maksimalan broj bodova, iako je proglašen za najkorisnijeg igrača kompletne sezone, pošto je imao dva poena manje od maksimalnih 500.

Zato jeste Adetokumbo, Kari je imao 496, Dončić 402, a Lenard 323 glasa. Jokić je tako drugi put u poslednje tri sezone našao mesto u idealnoj petorci najbolje lige sveta.

Drugi tim sezone čine Demijan Lilard (Portland Trejblejzersi), Kris Pol (Finiks Sans), Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkers), Džulijus Rendl (Njujork Niks) i Džoel Embid (Filadelfija Seventisiksers).

Proglašen je i treći tim u kome su Kajri Irving (Bruklin Nets), Bredli Bil (Vašington Vizards), Džimi Batler (Majami Hit), Pol Džordž (Los Anđeles Klipers) i Rudi Gober (Juta Džez).

Glasovi su se računali od 100 sportskih novinara i voditelja računajući pet za najbolji tim, tri za drugi i jedan za treći.

To znači da samo jedan od birača nije video Jokića u najboljoj petorci, a koji biće poznato na kraju sezone, najavili su iz NBA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 60 sledeca idi na stranu