Bogdanović ostao "kratak", Irving u elitnom klubu

Košarkaš Bruklin Netsa Kajri Irving deveti je igrač u istoriji lige kome je pošlo za rukom da u proseku beleži 50/40/90 šuterske procente.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/JUSTIN LANE
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Pročitajte još:

Lebron ne vidi Jokića kao MVP-ja

Jokić i Nurkić zakazali spektakl – Denver pobegao od Lejkersa VIDEO

Srpsko veče – šou Pokuševskog za rekord i najbolji meč Bjelice za Hit! VIDEO

Naime, on je tokom sezone imao 50,6 odsto šuta iz igre, 40,2 odsto šuta van linije 7,25, kao i 92,2 odsto sa linije za slobodna bacanja.

Pročitajte još Bogdanović se hladio i dobio veliku metu u plej-ofu

Na taj način, sjajni plejmejker koji ove sezone beleži skoro 27 poena po meču, pridružio se elitnom klubu koji čine Leri Bird, Redži Miler, Stiv Neš (pet puta), Dirk Novicki, Kevin Durent, Stef Kari, Mark Prajs i Malkom Brogdon.

Blizu da upadne na tu listu bio je i naš košarkaš Bogdan Bogdanović koji je ove sezone beležio 47,3 odsto šuta iz igre, 43,8 za tri, a procenat njegovih slobodnih bacanja iznosio je 90,9 odsto.

Uprkos tome, bek Atlanta Hoksa igra dobru sezonu tokom koje beleži 16,4 poena uz 3,3 asistencije po meču za, najviše u karijeri, 29,7 minuta po meču.

Ekipe oba košarkaša obezbedile su učešće u ovogodišnjem plej-ofu, pa će tako Bogdanovićeva Atlanta igrati sa Njujork Niksima, dok Bruklin čeka boljeg iz duela Vašington-Boston.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Metla!

Milvoki Baksi su sa 4-0 počistili Majami Hit u prvoj rundi plej-ofa.

NBA subota 29.05. 22:00 Komentara: 16
prethodna strana 1 / 63 sledeca idi na stranu