Pokuševski o Jokiću, Lebronu i razvojnoj ligi

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski prokomentarisao je prekomandu iz NBA u razvojnu G ligu koja se trenutno igra u "mehuru" na Floridi.

Izvor: B92
Podeli

Pokuševski je na 17 utakmica u NBA ligi prosečno beležio 3,3 poena uz 3,5 skokova, 1,2 asistencija i 1,1 blokadu

Igrač Oklahoma Siti Tandera je poslednjih nekoliko nedelja član razvojnog tima ove franšize Oklahoma Siti Blua.

Na 11 utakmica ima prosek od 8,1 poena uz 7,7 skokova i 4,5 asistencija.

"Doneli smo odluku da je G liga najbolja za mene i moj napredak u ovom stadijumu karijere, da igram više sa loptom i to je donelo napredak. U G ligi više učestvujem u igri i imam ulogu nosioca, što mi pomaže. Razgovarao sam sa trenerom Dangnoltom i čim se G liga završi vratiću se u Tander. Dobiću šansu i na meni je da igram više i pomognem da pobeđujemo", rekao je Pokuševski.

Pokuševski je već dobijao šansu u NBA ligi, a imao je i duel sa zemljakom Nikolom Jokićem.

"Pre meča sa Denverom čuo sam da neko viče "Aleksej, Aleksej!". Shvatim da me zove tokom zagrevanja. Malo smo pričali, super je dečko, kao igrača nemam šta da pričam o tome. Lepo je što smo se sreli".

Posebno pamti susret sa Lebronom Džejmsom.

"Imam jednu sliku sa meča koju ću da uramim. Osećao sam se lepo dok sam igrao protiv njega", istakao je Poku u razgovoru sa srpskim i grčkim medijima.

Pokuševski je istakao da mora posebno da vodi računa o telu, da dovoljno spava i kvalitetno se hrani kako bi bio spreman svaki dan.

A objasnio je i ko su mu bili glavni mentori dok je nastupao za grčki Olimpijakos.

"Spanulis, Printezis i Papanikolau su mi pomogli sa mnogim problemima. Savetovali su me da dajem sve od sebe svakog dana i da ću tako da napredujem", rekao je srpski košarkaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 64 sledeca idi na stranu