"Lilard nije košarkaš"

Dejmijan Lilard je omnipotentna ličnost...

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dejmijan Lilard je nebrojeno puta spašavao Portland Trejlblejzerse i šutevima u poslednjim sekundama im donosio velike pobede.

Setimo se serije sa Hjustonom ili sa Oklahomom i onih njegovih dalekometnih trojki, a setimo se i 30. januara kada je sjajnom sekvencom srušio Bulse i trojkom uz sirenu doneo pobedu.

Nijedan igrač u istoriji Portlanda nema toliko pogođenih šuteva uz zvuk sirene kao Lilard, a kako piše ESPN, veliku zaslugu u tome ima boks.

Boks je Lilardov omiljeni sport za gledanje, porodična je tradicija bila da se prate ljudi poput Oskara de la Hoje, Marvina Heglera ili Andrea Vorda, momka koji potiče iz istog kraja kao Lilard.

Lilard trenira boks, ima ličnog trenera za boks, iako je NBA zvezda.

"Dejmijan Lilard nije košarkaš. On je bokser koji se bavi košarkom", rekao je Lilardov trener, Kerem Eren.

Lilard je sada u dobrim odnosima sa bivšim bokserom, a sada ESPN analitičarem Andreom Vordom. Poznat je i njihov "trash talk" nakon borbe Vasila Lomačenka i Teofima Lopesa, kada ga je usred prenosa Lilard "maltretirao" porukama.

"Dejm je moj čovek. Redovno se čujemo, pričamo o boksu i slično. To je čovek kome oduvek želim samo najbolje, a i on meni. Kada god me pozove da pričamo o nečemu uvek mu se rado javim",
rekao je Terens Kraford, jedan od najpopularnijih boksera današnjice.

Ono što su brojni bokseri rekli je da Lilard nije "kežualac" već iskreni fan boksa. Ozbiljno pristupa bokserskim treninzima, iako je profesionalni košarkaš.

"Toliko je temeljan kada trenira... Ne samo to, nego se konstantno trudi da pomogne zajednici u kojoj je odrastao. On nije neki mekušac, ali nije ni siledžija i to mi je fascinantno i baš mi se dopada", rekao je Bil Hejni, otac i trener boksera Devina Hejnija, koji su takođe iz Ouklenda, odakle je potekao Lilard.

Verovali ili ne, Lilard je bio specijalan gost Andrea Vorda u Las Vegasu 2017. godine, kada se borio sa Sergejem Kovalovim i to je bila Vordova poslednja borba.

Lilard će nastaviti da se bavi košarkom, ne planira da postane profesionalni bokser.

Mnogi treneri iz sveta boksa su rekli da je Dejma podigao njegov mentalitet borca i da ga to izdvaja iz mora vrhunskih košarkaša, ali i sportista generalno.

"To mu je Bog dao, sa tim se rodio i to niko ne može da ga nauči", rekao je Lilardov trener, Teri Stots.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 58 sledeca idi na stranu