"Otelotvorenje Kobija, ovo je Mambin koš"

Igrači i trener Los Anđeles Lejkersa prisetili su se opet Kobija Brajanta nakon pobede nad Denver Nagetsima u finalu Zapada.

AKIzvor: B92
Podeli
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Lejkersi su slavili 105:103 trojkom Entonija Dejvisa uz zvuk sirene za 2-0 u seriji.

Trener Lejkrsa Frenk Vogel je odmah istakao da je ovaj šut prestavlja otelotvorenje onoga što je radio Kobi.

* Magični Jokić malo Denveru – Dejvis uz zvuk sirene za pobedu Lejkersa!

* Ko je kriv? VIDEO

* Jokić o pobedničkom košu preko njega: Greška, odmah sam znao VIDEO

"Želimo da otelotvorimo ono za šta se Kobi zalagao i da poštujemo uspomenu na njega. Postoje utakmice u kojima ćemo to osetiti malo više nego drugi. Kada igramo u tim dresovima (crnim u čast Brajanta, prim. aut) mislim da osećamo više nego drugi. Ovo je šut koji bi Kobi pogodio. Za mene, AD koji tako trčava, hvata loptu i šutira za pobedu u najvažnijem trenutku sezone za nas, bez dodira mrežice, jer Mambin šut", rekao je Vogel.

I sam Dejvis je posle koša prizivao Brajanta.

"Jesam. Nosimo ove dresove. On je pogodio bezbroj ovakvih šuteva za pobedu, bez obzira da li je plej-of ili finale. Ovo je posebno za mene. Za moje saigrače. Rekao sam Lebronu, u Los Anđelesu, protiv Bruklin Netsa neposredno pre pauze, bio sam u istoj poziciji, malo drugačija akcija i promašio sam šut. Iznervirao sam se, a on mi je rekao: 'Živećemo ili umreti sa tobom dok šutiraš tako'. Dobio sam istu priliku večeras i pogodio. Posebam trenutak za mene i za tim. Posebno u situaciji gde pokušavamo da povedemo 2-0 protiv posebne ekipe koja ima sjajne igrače koji se bore svih 48 minuta. Uraditi tako nešto, u dresovima koje smo sada nosili, to čini još posebnijim",
rekao je Dejvis.

Njegov saigrač Džejms je opisao trenutak kada je AD postigao koš.

"Da li ste videli moju reakciju kada je pogodio? Pokušao sam da ga jurim kao i svi ostali saigrači i članovi tima koji su bili tu. Poseban trenutak za igrača. Srećan sam što sam bio deo ovoga"
, rekao je Lebron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 49 sledeca idi na stranu