Magični Jokić malo Denveru – Dejvis uz zvuk sirene za pobedu Lejkersa!

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Los Anđeles Lejkersa 105:103 u drugoj utakmici finala Zapada.

PTIzvor: B92
Podeli
(Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)
(Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

Entoni Dejvis heroj je Los Anđeles Lejkersa pošto je uz zvuk sirene pogodio trojku za pobedu.

Srpski košarkaš Nikola Jokić bukvalno je sâm vratio Nagetse u život, pošto je ekipa Majka Melouna na tri minuta do kraja gubila 100:92.

Finale Zapada, 2. meč:

LA Lejkers – Denver Nagets 105:103 (2-0)
Sudije: Gobl, Tiven, Kenedi, Maloj.

Lejkers: Dejvis, Džejms, Kaldvel-Poup, Grin, Moris, Kuzma, Karuzo, Rondo, Horton-Taker, Dadli, Hauard, Smit, Mekgi, Vejters, Kuk;

Nagets: Marej, Jokić, Grent, Heris, Milsep, Porter jr, Krejg, Moris, Plamli, Dozir, Bol, Bejts-Diop, Denijels.

Tada Jokić uzeo stvari u svoje ruke i sa 13 poena zaredom doneo je Denveru prednost pred poslednji napad, 102:103. Tim iz Kolorada uspeo je da odbrani napad, ali je lopta ostala u posedu Lejkersa jer je Marej blokirao Grina.

Do kraja je ostalo dve sekunde, a Meloun je zbog odbrane ubacio Plamlija. Upravo je centar Nagetsa pogrešio jer je bez ikakve komunikacije ostavio Dejvisa koji je, skoro pa neometan, pogodio trojku za pobedu.

Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, šest skokova i devet asistencija. Pratio ga je Marej sa 25, dok je Porter dodao 15. Pobednika je predvodio Dejvis sa 31 poenom i Džejms 26, 11 skokova i četiri asistencija.

Utakmica je otvorena u dosta sporijem ritmu u odnosu na prvi meč. Poeni su se nešto teže postizali, a prvi ko je morao da zatraži tajm-aut bio je Frenk Vogel (7:10).

Lejkersi su dobro odreagovali posle kratke pauze, te su brzo došli do dvocifrene prednosti (25:15).

Grafika Sofascore

Jokić nije igrao najbolje u prvoj deonici, te su to protivnici iskoristili i posle dvanaest minuta igre rezultat je bio 29:21.

Porter junior držao je Nagetse na pristojnom zaostatku, a posle trojke Morisa, Vogel je ponovo zatražio predah (35:31).

Baš kao i u prvoj deonici, Lejkersi predvođeni raspoloženim Džejmsom lako dižu prednost na dvocifrenu (47:36). U drugoj četvrtini treba istaću energiju Dvajta Hauarda koji je, čini se, ušao u glavu Jokiću.

Srpski košarkaš uglavnom je poentirao sa linije za slobodna bacanja i time je držao ekipu na pristojnom zaostatku. Na poluvremenu Nagetsi su zaostajali 10 poena, a Jokić je ima 14, uz 3/10 iz igre.

Tokom treće četvrtine gledali smo mnogo bolju odbranu Nagetsa. Uz to je ekipa Majka Melouna igrala solidnu i u napadu, te su pre kraj četvrtine stigli na svega -3.

Na početku ove deonice nije se činilo da ćemo dobiti ovakav scenario jer su Lejkersi brzo došli do +16. Ipak, borbeni Nagetsi su uspeli da se vrate i pred poslednjih 12 minuta rezultat je bio 82:78.

U četvrtoj četvrtini gledali smo veliku dramu. Nagetsi se držali, ali činilo se da su im Lejkersi slomili otpor trojkom Dejvisa na tri minuta do kraja (100:92). Tada je "motore" upalio Jokić postigavši čak 13 poena.

Nikola je doveo Denver u poziciju za pobedu, ali... Prvo nisu uspeli da osiguraju skok posle promašaja Karuza, a potom je i Plamli ispustio Dejvisa koji je pogodio trojku za pobedu.

Lejkersi vode 2-0 u seriji.

Meč ste mogli. da pratite putem našeg LAJV BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 49 sledeca idi na stranu